14 de novembre del 2022

Alberto Valle rep el 16è Premi L’H Confidencial

 [El Far, 7 de novembre de 2022]


'Todos habían dejado de bailar' recrea la Barcelona dels anys 60 amb l'arribada del jazz americà

L’escriptor i periodista barceloní Alberto Valle va recollir dissabte el Premi de Novel·la Negra L’H Confidencial per l’obra Todos habían dejado de bailar, un llibre que descriu el que es va conèixer com 'el crim dels existencialistes', l'assassinat d'un empresari del carrer Aragó.
 
Per atorgar el premi, el jurat ha valorat la seva qualitat literària i la recreació que fa de la Barcelona dels anys 60, amb l'arribada del jazz americà al Raval i al barri antic, especialment als locals de la plaça Reial.
 
Alberto Valle va néixer a Barcelona l’any 1977 i és autor, sota el pseudònim de Pascual Ulpiano, de la sèrie Palop, una col·lecció de literatura pulp en la seva vessant negra i criminal. El 2018 va guanyar el Premio de Narrativa Ciudad de Vila-Real amb Soy la venganza del hombre muerto, on traça un arc narratiu de 40 anys unint la Barcelona de 1952 amb la de 1991 combinant novel·la històrica amb novel·la negra. Actualment, l'autor exerceix com a periodista en diverses capçaleres com a Ruta 66 o The New Barcelona Post i està involucrat en l'organització d'esdeveniments lligats a la música negra.

 

El premi, promogut per la Biblioteca la Bòbila i convocat per l’Ajuntament de L’Hospitalet i Roca Editorial, està dotat amb 12.000 euros i la publicació de la novel·la, i s’ha consolidat com un dels més prestigiosos del gènere negre.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative