19 d’abril del 2021

ES PRESENTA EL LLIBRE "TRETS PER TOTES BANDES", UN RECORREGUT PER L'EVOLUCIÓ DE LA NOVEL·LA NEGRA

 [TVL'H, L'Informatiu, 19 d'abril 2021]


El segon volum de l'obra repassa la història més contemporània d'aquest gènere

Jordi Busón Morén

Descobrir a través d’una mirada global quins són els secrets de la novel·la negra i policíaca i com ha evolucionat al llarg del temps. Aquesta és l’aportació del llibre “Trets per totes bandes”, escrit a quatre mans per Jordi Canal i Àlex Martín Escribà, que ara presenten el seu segon volum.

La nova publicació se centra en l’època més contemporània del gènere, des dels anys setanta fins a l’actualitat. Un repàs per les tendències, autors i subgèneres que han aparegut en les últimes dècades i que han diversificat com mai la novel·la negra.

Per Jordi Canal, bibliotecari i exidirector de la Biblioteca de la Bòbila, “el llibre repassa com han anat sorgint nous subgèneres i com la novel·la negra s’ha hibridat amb gèneres com l’històric, l’humorístic o la ciència-ficció”. 

Precisament, l’aparició de nous corrents com la novel·la negra escandinava i la fusió de la literatura de crim i de suspens amb altres estils són prova de la riquesa literària d’aquest gènere. I és que es tracta d’un dels tipus de novel·la més llegits arreu del món, un èxit que s’explica, en gran part, per la implicació psicològica i social que genera en el lector.

L’altre coautor de llibre, el professor de Llengua i Literatura Catalana a la Universitat de Salamanca Àlex Martín Escribà, explica que “la novel·la negra té la capacitat de recollir un ventall de temàtiques com la corrupció, la violència, el maltractament o les injustícies. Ofereix un contra discurs de la realitat que moltes vegades no s’explica en els mitjans de comunicació i axò als lectors els interessa, perquè ens explica com funciona el món”.

La presentació del llibre forma part de les activitats que la Biblioteca de la Bòbila organitza regularment al voltant de la novel·la negra. I és que l’equipament disposa d’un fons especial dedicat a aquest gènere.



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative