9 de març del 2021

Test 7 bales: Eduard Palomares

Com sabeu, a cada autor que ve a la nostra biblioteca li fem un test: El 7 bales. Vam fer una xerrada amb l'Eduard Palomares i vam aprofitar per demanar-li: 

1. Utilitzes les biblioteques o arxius per documentar-te per als teus llibres?

Sí, encara que la major part de la meva recerca de documentació és a través d'articles de diaris (per sort, ara totes les hemeroteques estan digitalitzades), de tant en tant busco llibres més antics a les biblioteques. El darrer, Sang a Drassanes, de Francisco Madrid, escrit l'any 1929. 

2. Tens un bibliotecari en el teu interior i recomanes llibres als teus amics i familiars?

He de reconèixer que no gaire, perquè crec que el procés de connexió amb un llibre ha de ser molt personal. O, com a mínim, això és el que em passa a mi. Així que sóc molt curós a l'hora de recomanar llibres, perquè depèn molt del moment de cadascú. Això sí, a vegades et trobes amb gent que té aquesta capacitat d'encertar-la amb les recomanacions i és sens dubte admirable.

3.  Què t'agrada més, llegir o escriure?

No puc escollir, perquè hi ha moments per tot. El procés d'escriure, de submergir-te en la història que estàs creant, és molt satisfactori. Però jo no puc dedicar-hi massa hores al dia, potser unes 4 o 5. Així que la resta em queda temps de sobres per llegir una estona, sobretot a la nit.

4.  Llegeixes novel·la negra o policíaca?

Sí, llegeixo molta novel·la negra, sobretot de la part més mediterrània. O els grans clàssics, de Chandler a Simenon.

5.  Quins són els teus autors de capçalera de gènere negre?

Els dos que he mencionat abans, als que puc afegir Camilleri, Leonardo Padura, Philip Kerr i, sobretot, Vázquez Montalbán.

6.  Un lllibre que et va entusiasmar:

Operación Masacre, del Rodolfo Walsh. Si tinc un somni, és escriure un llibre així: una investigació periodística extraordinària i rellevant narrada en format i estil de novel·la.

7.  Ens pots enviar una foto del lloc on escrius?


Moltíssimes gràcies, Eduard!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative