25 d’agost del 2020

Premis Cubelles Noir a la millor novel·la negra escrita per una dona durant el 2019

                    


Dissabte es van lliurar els premis Cubelles Noir a la millor novel·la negra escrita per una dona durant el 2019.

L’acte es va celebrar al Centre social amb un aforament limitat per la pandèmia a 40 persones i totes les mesures de seguretat pertinents.

En aquesta primera part de la cinquena edició del Festival de novel·la negra del Garraf, van quedar finalistes 9 obres, 4 en català i 5 en castellà. Segons ens explicava Xavier Borrel, comissari del festival, totes d’excel·lent qualitat.

 

El jurat, presidit per Charo Gonzáles i Agustí Argimón, els dos col·laboradors d’aquesta casa, ho van tenir forçà complicat a l’hora de decidir les guanyadores, tant és així que, per primer cop en la trajectòria d’aquest premis, en les votacions  en l’apartat castellà es va produir un empat. Les guanyadores “Ex aequo” van ser: Leticia Sánchez Ruiz per Cuando es invierno en el mar del norte, que no va poder assistir al lliurament i Graciela Moreno per Invisibles, que si que va ser.

 

Pel que fa al premi per la millor novel·la en català, la guanyadora va ser Costa Bratva de Cristina Malagelada que també va ser present a la cerimònia.

 

La resta del Festival de novel·la negra del Garraf, si la pandèmia ho permet,  arribarà al desembre. Del 4 al 6, coincidint amb la Fira de Nadal. Les taules rodones, amb convidats il·lustres d’arreu, com sempre,  seran les protagonistes. Però també es lliurarà el premi al millor personatge de novel·la negra. Aquest any per Bellón, que recollirà el seu creador Julian Ibáñez..

 

CERIMÒNIA LLIURAMENT PREMIS 5à EDICIÓ CUBELLES NOIR

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative