1 de gener del 2018

L'H Confidencial # 116. Javier Coma

[L'H Confidencial, 116. L'Hospitalet: Biblioteca la Bòbila, gener-febrer 2018]


En l’univers de la novel·la negra hi ha una sèrie de noms que són inqüestionables: Joseph Shaw, Marcel Duhamel, Jean-Patrick Manchette, Claude Mesplède, François Guérif, Barry Gifford, Otto Penzler, Massimo Carlotto…  

 Javier Coma (Barcelona, 1939 - 2017) és un d’aquests noms inqüestionables. Especialista en la cultura de masses de l’època clàssica nordamericana, Coma fou especialista en jazz, còmic, novel·la negra i, sobretot, cinema; coneixements que abocà en una cinquantena de llibres. Podeu consultar la totalitat de la seva obra a Catálogo de textos de Javier Coma, signat amb el pseudònim d’Aquiles Stampa. 

 En aquest número de L’H Confidencial ens centrarem només en la seva bibliografia sobre novel·la i cinema negres. 

 Coma va definir la novel·la negra, ens va donar a conèixer els seus representants més destacats, i dirigí “Seleccions de la Cua de Palla” (com a Xavier Coma) a Edicions 62 i “Black” a Plaza & Janés, dues col·leccions modèliques en la selecció d’autors i títols de la novel·la negra nord-americana. 

 Com a crític del gènere negre, va escriure un munt de pròlegs i d’articles de gran rigurositat, i la seva afilada ploma va iniciar diverses polèmiques en defensa de la veritable novel·la negra.

Consulta'l des d'aquí: L'H Confidencial, 116





0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative