8 de maig del 2014

Elogi de Crims.cat (s'ho mereixen)

[A l'ombra del crim, 8 de maig de 2014]



Recordo molt bé quan l'amic Àlex Martín Escribà em va convocar (sembla que faci molt de temps, però suposo que era el 2011) a la primera reunió al voltant de Crims.Cat. Hi havia en Rafael Vallbona, en Paco Camarasa de Negra y Criminal, en Jordi Canal de la Bòbila i la gent d'Alrevés, evidentment. L'Ilya Pérdigo Kerrigan, en Gregori Dolz, en Josep Forment Forment, i ara no recordo si també hi era (però crec que sí) en Roger Clanchet Torra.

Volien explicar el projecte, parlar de la seva viabilitat, ensenyar-nos les primeres cobertes. Jo havia caigut i tenia l'ull morat. Ho recordem sempre. Va ser una tarda memorable, amb unes cervesetes ben fresques en una terrassa de la Barceloneta. Avui Crims.cat ja és una realitat que cada dia té més adeptes, és més coneguda i crec que ja podem dir que ha pres el relleu de les antigues col·leccions de novel·la negra en català.

Àlex Martín Escribà està fent una feina magnífica, amb un criteri seriós, permeable, ampli i actual. I la gent d'Alrevés ha apostat per la literatura negra en català sense defallir, sabent que no és fàcil, però amb il·lusió i ganes de créixer. Ara que ja tenim 12 títols (vegeu llista més avall), i tres més en camí (de Rafa Melero, Josep Torrent i Juli Alandes), em sento honorada de formar part d'aquesta història des del principi. Una gran família negrota i catalana. Endavant, nois!

Títols publicats fins ara



 


Per cert, abans d'acabar, què n'opineu de les portades? Oi que són magnífiques i han aconseguit tota la distinció i el segell que es mereix una col·lecció com aquesta? A mi m'encanten.

Que passeu un bon divendres, negrots.




0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative