12 de febrer del 2014

Cor d'àngel, de William Hjortsberg


William Hjortsberg. Cor d'àngel. Traducció de Joan Ayala. Barcelona: Proa, Columna, 1994. ISBN: 84-7739-713-9

A les avingudes i els hospitals de Nova York transcorre una misteriosa història d'assassinats en què intervenen els més diversos personatges: un detectiu, un advocat, un metge amnèsic que acaba amb un forat a l'ull, el propietari d'una companyia de navilis, una astròloga i la sensual mestressa d'un herbolari. Els serveis de l'eficient Harry Angel han estat sol·licitats per investigar la desaparició d'un farsant i unes estranyes morts relacionades amb el món de la bruixeria, dels poders satànics i dels fantasmes, entre els ritmes negres dels blues que s'escolten als bars de mala anomenada.

L'embull es complica amb el descobriment d'una secta vudú que es dedica a fer orgies de tota mena i salvatges crims executats amb ritus obscens i cerimònies sangonoses. Al marge de tot això, el nostre heroi té l'oportunitat de posar en pràctica les seves oblidades habilitats sexuals amb una precoç joveneta que fa del sexe una conversa amb els déus.

Una estrambòtica i fascinant història de pactes amb el diable fa que ens trobem davant d'un Faust postmodern.

Alan Parker, el director de Midnight Express i Fame, va fer-ne una pel·lícula amb Mickey Rourke, Robert de Niro i Charlotte Rampling.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative