21 d’agost del 2012

Biblioteques de L'H: obrim per vacances

[digital-h.cat, 21 d'agost de 2012]

Ofereixen lectures recomanades per aquest estiu


Les Biblioteques de L’H no tanquen per vacances. Durant aquest estiu han modificat els seus horaris però segueixen obertes per totes aquelles persones que desitgin fer-se amb un bon llibre. A més, per segon any consecutiu, també fan les seves recomanacions literàries que es poden descarregar a través d’internet.
Setmana a setmana s’aniran penjant les recomanacions literàries més refrescants per amenitzar els llargs dies d’estiu, ja sigui a la platja, a la muntanya o a les terrassetes dels bars. Cada una de les 8 biblioteques de la nostra ciutat han seleccionat dos o tres llibres adreçats a adults, joves i infants dels quals se’n fa un petit resum per tal que el lector sàpiga de què tracta.
Entre les lectures recomanades pels més petits hi podem trobar llibres com ‘Salveu els animals’, ‘El diamant maleït’ i ‘Alicia al País de les Meravelles’. Lectures que poden ser en català o en castellà i d’autors de dins i fora de les nostres fronteres. Pel que fa a les lectures adreçades als joves hi trobem títols com ‘Ocultos’, ‘Cállame con un beso’ i ‘Camps de maduixes’. Finalment, i pensant en els lectors adults, les biblioteques han seleccionat títols com ‘Intocable’, ‘El lenguaje de las flores’ i ‘Un creuer fora de sèrie’.
Des de la Biblioteca Tecla Sala, han dedicat també un espai físic íntegrament dedicat als llibres més prestats com ‘La Catedral del Mar’ d’Ildefonso Falcones, i també hi ha algunes recomanacions com, per exemple, ‘Crimen en directo’ de Camilla Lackberg, ‘Cazadores de sombras’ de Cassandra Clare o bé ‘Inquisitio’ del republicà Alfred Bosch.
Horaris i serveis d’estiu
Des de principis del mes de juliol i fins al 3 de setembre les biblioteques de la nostra ciutat han adaptat els seus horaris per ajustar-se a les demandes dels ciutadans i, en la seva majoria, només obren a les tardes. Malgrat acotar el seu horari, però, les biblioteques intenten facilitar al màxim el préstec de llibres als seus usuaris tenint en compte que molts d’ells marxen de vacances.
És per això que, amb la voluntat que el lector no abandoni la lectura, des de la biblioteca Tecla Sala permeten que els llibres no es retornin fins al mes de setembre. El director d’aquesta biblioteca, Pedro Bravo, ha reconegut que el públic baixa una mica durant l’estiu però que, tot i així, L’Hospitalet és una ciutat molt gran i això fa que sempre hi hagi gent que s’acosti a les biblioteques. De fet, durant el mes de juliol, unes 3.000 persones acudeixen diàriament a les biblioteques.
Marató de contes
Amb la vista ja posada al mes de setembre, les Biblioteques de L’Hospitalet ha començat a preparar la XVII Marató de contes que tindrà lloc el divendres 14 de setembre a la biblioteca de Can Sumarro. Una marató que, enguany, segons l’organització tindrà un to marcadament mariner.
La jornada començarà a les 18 hores amb la lectura de contes per a tota la família, i a partir de les 21 hores es muntarà un gran escenari on es podran escoltar contes per a joves i adults. Tot plegat amenitzat amb un xiringuito amb tapes estiuenques gentilesa del Depo i amb una mica de rumba catalana com a música de fons.
L’objectiu de La Marató de Contes és aglutinar tots aquells narradors de la ciutat i a tots els ciutadans que vulguin pujar a l’escenari a explicar una història. La iniciativa va néixer al 1995 amb la voluntat de recollir la tasca de les biblioteques públiques de la ciutat a l’entorn del conte i la transmissió oral.
Els qui vulguin participar a La Marató de Contes com a narradors només han d’omplir una inscripció.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative