2 de febrer del 2012

La Biblioteca de la Bòbila se suma a BCNegra

[digital-h.cat, 2 de febrer de 2012]


Obre una mostra i projecta un cicle sobre ‘El carter sempre truca dues vegades'

La Biblioteca de la Bòbila, especialista en gènere negre, s’ha sumat a la Setmana de la novel·la Negra de Barcelona, BCNegra, amb una exposició sobre novel·la popular i un cicle de projeccions sobre l’obra de James Cain, El carter sempre truca dues vegades.

El 2 de febrer comença el cicle de projeccions dedicat a les diferents adaptacions cinematogràfiques de El carter sempre truca dues vegades. Són 4 films que es projecten els dijous de febrer a les 19h i que mostren diferents lectures d’una mateixa obra. La primera projecció és la més moderna, de l’any 1981, dirigida per Bob Rafelson. La darrera està datada l’any 1939 i és del francès Pierre Chenal.

En paral·lel, la Bòbila ofereix fins al 24 de febrer la mostra La novel·la popular: Pulp fiction a l’espanyola, també dins BCNegra.

Es tracta d’una exposició que vol recuperar els exemplars de petites novel·les que llegien els nostres avis i que es consideren els inicis populars del gènere negre. Històries d’indis i cowboys, novel·la negra en versió western, que es consideren l’inici de la novel·la popular espanyola. Un gènere d’estil senzill i directe dirigit al gran públic que es va popularitzar a la dècada dels 40 del segle passat.

El director de la Biblioteca de la Bòbila, Jordi Canal, explica que aquest tipus de novel·la “havia estat absolutament injuriada, considerada subliteratura i amb mala premsa però jo crec que no és així, és una literatura fàcil però va fer que molta gent d’aquest país llegís novel·la perquè s’altra manera no hi haurien fet mai”

Es van publicar nombroses col·leccions, on podem trobar noms d’autors tan emblemàtics com González Ledesma, que signava amb el pseudònim Silver Kane, o Frank Caudett, que viu a L’Hospitalet. Algunes d’aquestes col·leccions passaran a formar part d’una secció del fons dedicat a la novel·la popular. “És important tenir representació de la seva obra a la biblioteca i que els ciutadans hi tinguin accés”, apunta Canal.

Web de les Biblioteques de L'H

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative