3 de novembre del 2010

Les biblioteques animen els dies prenadalencs

[L'Agenda cultural i d'activitats d'Esplugues, 31, novembre de 2010]

Malgrat que el novembre sembla que és un mes d'espera, entre Festa Major i Nadal, que ens comença a convidar al recolliment, les biblioteques d'Esplugues segueixen amb el seu dinamisme habitual i durant aquests dies han programat desenes de trobades de clubs de lectura, contes per als més petits, trobades amb autors, cinema...
En destaquem 4 autors de BCN, un cicle de cinema de pel·lícules basades en novel·les negres d'autors barcelonins de La Bòbila. S'hi podrà veure Fanny Pelopaja i Asesinato en el Comité Central, del director Vicente Aranda, basades en novel·les d'Andreu Martín i Manuel Vázquez Montalbán, respectivament; Crónica sentimental en rojo, de Francisco Rovira Beleta, sobre una història original de F. González Ledesma; i De mica en mica s'omple la pica, de Carles Benpar, adaptant a la gran pantalla una novel·la de Jaume Fuster.
La Bòbila també rebrà la visita del periodista i escriptor Carles Quílez, que parlarà de la seva última obra, La mala vida, una novel·la plena d'atracadors sanguinaris, d'assassins toxicòmans i de policies gens ortodoxos. Inspirada, potser, en la seva experiència i contacte amb el món policíac durant les investigacions que va desenvolupar sent corresponsal de la cadena SER.
De la Biblioteca Pare Miquel, en destaquem un taller de lletra a càrrec de Miquel Sesé on s'explicaran els orígens dels mots encreuats i altres passatemps com anagrames, palíndroms, bifronts, alfagrames, tetragrames, cronogrames, criptogrames... També hi haurà una conferència sobre Isaac Albéniz, a càrrec de l'expert comunicador Joan Vives (Catalunya Ràdio). Aquest músic, que va néixer a Camprodon (el Ripollès) va ser un dels artistes més internacionals a cavall entre el segle XIX i el XX al nostre país. A més de les seves composicions per a piano i per a altres instruments, Albéniz també va dirigir, entre d'altres, una companyia de sarsueles.
Per últim, la Biblioteca Pare Miquel també ha programat una conferència, a càrrec del doctor Robert Cilveti, que porta per nom de "Per què no puc dormir", on es tractarà l'insomni o els problemes i dificultats que podem tenir per dormir bé i per què quan ens fem grans ens costa més. Cilveti és metge i psicòleg especialista en alteracions de la son. Aquesta doble formació li ha permès desenvolupar estratègies de tractament integradores per a la resolució dels diferents trastorns de la son.
Podeu consultar els dies i els horaris d'aquestes activitats, així com de la resta de trobades de grups de lectura i d'hores del conte al Dia a dia d'aquesta agenda.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative