10 de març del 2010

Olot agafa color i dedica un mes al gènere negre

[Diari de Girona, 10 de març de 2010]

La ciutat acollirà a l'abril activitats relacionades amb literatura policíaca, films de gènere i conferències

Olot negre: Temps de Paraules continua desvetllant noms i activitats que es desenvoluparan durant les quatre setmanes del mes d'abril a la ciutat d'Olot, que acollirà nombrosos escriptors, estudiosos i aficionats al gènere negre.

El festival aborda totes les disciplines del gènere per demostrar l'excel·lent estat de salut en què es troba actualment el gènere. La primera setmana es comptarà amb la presència de l'escriptor cubà Leonardo Padura, el llibreter i agitador cultural Paco Camarasa i l'especialista Jordi Canal.

El festival ha confirmat que durant la segona setmana hi assistirà l'escriptor grec Petros Márkaris, creador del comissari Kostas Jaritos, que oferirà una conferència amb el títol Crim i delinqüència. Per la seva banda, Andreu Martín parlarà de la seva obra literària amb una ponència al voltant de la Realitat i ficció a la novel·la negra, i continuarà la setmana Carles Quílez que sota el títol Del periodisme a la literatura: la recerca de la no-ficció, parlarà de les estretes relacions de les dues matèries.

Per tancar la temàtica entre ambdues disciplines es farà una taula rodona amb la presència d'escriptors i periodistes com l'esmentat Carles Quílez, Mariano Sánchez Soler, Josep Torrent i Carles Monguilod, entre altres.

Olot Negre també ha programat un concert amb Dani Nel·lo; Santiago Suárez i Andreu Martín oferiran l'actuació Un saxo negre. A banda de les activitats, hi haurà sempre un col·loqui amb el públic.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative