22 de febrer del 2010

L’escriptor Erlantz Gamboa guanya el premi L’H Confidencial

[Cultura21.cat, 22 de febrer de 2010]

L’escriptor basc Erlantz Gamboa ha estat el guanyador de la quarta edició del premi L’H Confidencial, Premi Internacional de Novel·la Negra, amb l’obra Caminos cruzados, ambientada en el Mèxic rural, on l’autor resideix des de fa 30 anys. El jurat va fer públic divendres el veredicte, on destaca “el bon ritme narratiu i la bona dosificació d’ingredients de la història, que converteixen Caminos cruzados en una novel·la àgil i amb els fils argumentals ben travats, que asseguren l’interès de la història fins a l’última pàgina”. El premi es lliurarà el proper 20 de març en un acte que tindrà lloc a la Biblioteca la Bòbila.

La novel·la de Gamboa narra la història de dos grups de detectius que investiguen, cadascun, uns assassinats en sèrie. Sense voler-ho, les investigacions es creuen i els uns intervenen en el cas dels altres. Aquest creuament arriba també en la relació més personal.

El Jurat estava presidit pel tinent d’alcalde de l’Àrea d’Educació i Cultura de l’Ajuntament de L’Hospitalet, Mario Sanz, i estava format per l’editora Blanca Rosa Roca; Jordi Canal, director de la Biblioteca la Bòbila; Emma Infante, del club de lectura de novel·la negra, i Paco Camarasa, llibreter de Negra y Criminal i comissari del certamen BCNegra.

El premi està promogut per la Biblioteca la Bòbila i convocat per l’Ajuntament de L’Hospitalet i Roca Editorial.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative