17 d’octubre del 2009

Arriba la XIV Marató de contes de l'Hospitalet

[Viu L'Hospitalet, 49, octubre de 2009]

Iván Puig

La cita serà en diferents equipaments culturals de la ciutat, del 20 al 23 d'octubre, en una oportunitat perfecta per a grans grans i petits, petits i grans, d'apropar-se a la lectura gaudint de la nostra ciutat, la marató de contes anirà acompanyada de blues, tant en algunes temàtiques com amb artistes que ens brindaran en directe els seus millors sons.

"+ que llibres" és un seguit d'activitats que organitza la Xarxa de Biblioteques de L'Hospitalet, destinada a promoure la lectura entre tots els públics, i que es durà a terme durant la tardor que tot just comença. De fet, ja ha estat presentada degudament, i com que Viu L'Hospitalet s'ha portat força malament amb aquesta activitat, ja que no li hem dedicat l'espai que es mereixia, ens hi hem endinsat en aquest reportatge. A veure si aconseguim conquerir de nou la princesa atrapada en el castell rodejat de foc i dragons. Nosaltres som de novel·la fantàstica!

La Marató
Entre les propostes més destacades hi ha la XIV Marató de Contes de L'Hospitalet, que se celebra del 20 al 23 d'octubre i que, per primera vegada, té lloc durant la tardor. La XIV Marató de Contes es desenvoluparà durant quatre dies amb hores del conte a totes les biblioteques de la ciutat, contes per a escoles a la Biblioteca Central Tecla Sala i la celebració de la Nit de la Marató, el 23 d'octubre. Aquest any el fil conductor de totes les històries serà el blues, en col·laboració i com a mostra de suport amb el Festival Blues & Boogie del CC Collblanc - La Torrassa. Tradicionalment, la Marató de Contes de l'Hospitalet s'havia celebat dintre del programa de Festes de Primavera de la ciutat.

Tres en una
No, el títol d'aquest apartat no és la publicitat d'una coneguda marca d'un producte que ho soluciona tot, sinó les opcions que planteja la marató de contes d'aquest any, que són tres en realitat, una dirigida a les escoles, l'altre de caire familiar i la darrera per a joves i grans. Anem a pams, que si no, no arribarem a temps al còctel. Al còctel? Quin còctel? Que diu aquest? Esperin, esperin, que ara els explico.

Quant a la Marató per a les escoles, es farà a la Biblioteca Central Tecla Sala, en dues sessions diàries destinades a alumnes d'escoles, de 10 h. a 11 h., i cal dir que sempre és un èxit total d'assistents, i gairebé no s'hi troba lloc; la Marató Familiar ees produirà durant les tardes a les distintes biblioteques de la ciutat, on narradors diversos explicaran contes per a tota la família, en un context idoni per anar-hi amb nens i nenes, avis i àvies, el gat, el periquito i la lleona de la Sènia que encara no vol aparèixer i que de ben segur està fent cua a la Biblioteca la Bòbila; bé, i per fi arribem al còctel, amb la boca seca i gairebé sense espai per continuar el reportatge. El fet és que la Marató per a joves i grans tindrà lloc a la Tecla Sala el divendres 23 d'octubre a partir de les 21 h., en un esdeveniment en què 30 narradors ens faran delectaramb els millors contes, en una vetllada presentada per la Laura Rodríguez i amb l'acompanyament musical de l'Àlex Guitar. Hi haurà servei de bar per als qui no hagin pogut fer un mos abans; i sí, els organitzadors ens donaran la benvinguda amb un còctel d'allò més blusero, destinat només a majors d'edat. Per cert, el còctel té un preu de sis euros, i per demanar-lo s'ha de passar a recollir el tiquet i pagar l'import a les oficines de Viu l'Hospitalet, situades... No, no, és broma, és una mentida, el còctel és gratuït i Viu l'Hospitalet no hi té res a veure. Ja me n'he penedit, però en temps de crisi pensava jo en fer una mica de caixa extra.

Bé, que a més d'aquestes maratons hi ha més activitats dins el "+ que llibres", de les quals us n'informarem puntualment a la nostra revista. Què quin còctel és? Home tingueu paciència que ja ho veureu.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative