23 d’abril del 2009

Sant Jordi a L’H: llibres i roses a la rambla

[canal-h.net, 23 d'abril de 2009]

La Diada de Sant Jordi se celebra un any més a la rambla de Just Oliveres on es troben estands de llibreries i floristeries. A més, a l’envelat dels autors, els escriptors de L’H i el guanyador de la darrera edició del premi literari de novel·la negra L’H Confidencial signaran exemplars tot el dia. És l’inici de les Festes de Primavera.

Els escriptors locals signen exemplars a l’envelat dels autors

Per Sant Jordi, la rambla just Oliveres de L’Hospitalet torna a bullir en ple inici de Festes de primavera. Les roses i els llibres són avui els protagonistes de bona part de les parades de la Fira de Sant Jordi que es va obrir el dia 21, on també podem trobar la Fira d’artesans i la Fira de manualitats.

Una de les principals atraccions de la fira és l’envelat dels autors de L’H, un espai on els escriptors de la ciutat i el guanyador de la darrera edició del premi de novel·la negra L’H Confidencial, Julián Ibáñez, signaran al llarg del dia exemplars de les seves darreres obres.

Per aquest envelat passaran Antonio Mayo Gutiérrez (Algunos otros alias de la militancia roja. Para saber más de la memoria histórica), Josep Maria Capdevila (Bellvitge, anatomia de un hospital), Migé S. Aparicio (Barrotes en el jardín), Alicia Gili i Sílvia Romero (Iskander), els autors del núm. 21 del centre d’Estudis de L’Hospitalet, Marcos Prior (Fallos de raccord), Imma Marín i Maite Martínez (El places de jugar: aprende y diviértete jugando con tu hijos. De 0 a 14 años); Josep Oriol Vaca Kirchner (Kirchner. La força de la genètica), Marcel Fité Argerich (El cim dels espadats), Antonio Carrillo (El bàsquet a su medida. Pre-mini de 8 a 10 años), els autors del llibre Esquitxos de ficció (contes i narracions de l’Ateneu) de l’Ateneu de Cultura Popular, Francesc Diego Fuertes (Esquizofrenia gráfica), Maribel Carot (SkiZ.o.book), José Luis Muñoz Costa (Camino de Santiago), Julián Ibáñez (premi L’H Confidencial 2009 El baile ha terminado), Fernando Gómez (Cero negativo), Conxa Llinàs (Feminisme de la transició a Catalunya. Texos i materials i Les dones també fem la democràcia. 75è aniversari del vot femení a Catalunya) i Carlos Rehder (El misterio de las botas de leche. Consulteu el programa per saber els horaris de signatura.

També les formacions polítiques han convocat el seu estand a la rambla per Sant Jordi. CiU i EUiA han comunicat que hi seran presents amb paradetes de llibres i roses. EUiA comptarà a més amb la presència d’Antonio Mayo que també aquí signarà exemplars del seva autobiografia.

Inici de festes i Pegasus i Ojos de Brujo en concert

Al vespre s’inicia el programa de les Festes de Primavera que rebran la benvinguda oficial a la recepció per a les entitats que té lloc al Palauet de Can Buxeres, amb la presència de Sergi Mas, el president Montilla del programa televisiu Polònia, que viu a L’Hospitalet.

I tot seguir, els concerts. Obre foc Pegasus, en un concert commemoratiu dels seus 25 anys de trajectòria que suposa el seu retorn als escenaris. L’actuació té lloc al Teatre Joventut (21h) i el preu de l‘entrada és de 18 euros.

La música també arriba a un altre dels escenaris de la celebració, els jardins del Centre Cultural Tecla Sala on tenen lloc els concerts gratuïts del cicle Els concerts de les festes. Dijous 23 D’Callaos (21h) i Ojos de Brujo (22h).

IX Gimcana fotogràfica ‘Ciutat de L’Hospitalet’ . Primera fase

Els dies 23 i 24 d’abril té lloc la fase prèvia de la novena edició de la Gimcana fotogràfica que organitza la Regidoria de Joventut. Aquesta primera fase és un complement a la gimcana que es realitza dissabte 25 d’abril, alhora que esdevé una nova categoria en la qual es poden fer les fotos proposades en aquest certamen sense temps límit.

El 23 d’abril, els equips inscrits han de recollir a l’Espai Molí la relació de fotografies que han de fer entre el mateix dia 23 i el 24. Les fotografies d’aquesta primera fase s’han de lliurar el dia 25 a les 10h a l’estand de la Regidoria de Joventut de la Rambla de Just Oliveras. Els que facin les instantànies amb càmera estàndard rebran un rodet per fer-les i el lliuraran el dia 25. Els que facin servir càmera digital descarregaran les fotos mitjançant una memòria USB.

Per participar a la Gimcana fotogràfica cal haver-se inscrit prèviament. Si voleu consultar les bases visiteu la pàgina de Joventut.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative