1 de desembre del 2008

Intensa activitat a les biblioteques de la ciutat

[El Pont d'Esplugues, 170, 1 de desembre de 2008]

Cinema, exposicions, contes, poesia, clubs de lectura, concerts, tallers i conferències, entre les ofertes dels dos equipaments municipals

Anar a la biblioteca s’ha convertit en els últims anys en molt més que anar a demanar i llegir llibres. A banda d’incorporar nous formats, gràcies a les noves tecnologies, els usuaris de les dues biblioteques municipals d’Esplugues —La Bòbila i Pare Miquel— poden gaudir d’un ampli ventall d’activitats relacionades amb la lectura.

Per constatar-ho, només cal veure la programació de l’últim mes. A la biblioteca Pare Miquel s’han celebrat diverses sessions de contes (cada dissabte al migdia, més alguna sessió entre setmana), un recital de poesia àrab i persa contemporània a càrrec dels televisius Enric Rodríguez i Nausicaa Bonnin, un parell de sessions del Club de Lectura sobre el reeixit El noi del pijama de ratlles, un concert del cantautor Nelson Poblete, una conferència sobre Gandhi i, fins i tot, un taller per optimitzar la memòria. A més, ha albergat l’exposició 9 rutes modernistes a prop de Barcelona.

La Bòbila homenatja Sherlock Holmes

Per la seva banda, la biblioteca ubicada a la plaça de la Bòbila ha acollit un cicle dedicat a Sherlock Holmes, el popular detectiu sorgit de la ploma d’Arthur Conan Doyle, amb una conferència de l’escriptor i crític Carlos Pujol, la projecció de quatre pel·lícules i l’exposició de la interessant col·lecció del barceloní Joan Proubasta, president del Círculo Holmes, amb llibres escrits en els més diversos idiomes, còmics, films i multitud de gadgets. A més, La Bòbila ha estat escenari de lectures de contes, espectacles familiars i tertúlies sobre novel·la italiana i negra, aquesta última l’especialitat del centre.

Precisament, recentment s’ha donat a conèixer el nombre de novel·les d’aquest gènere que optaran al tercer premi internacional L’H Confidencial, que promou la biblioteca. S’hi han presentat 57 originals, entre ells alguns de Llatinoamèrica i un d’Israel.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative