4 d’agost del 2008

L'H Confidencial

[Hospi.cat, 4 d'agost de 2008]

L’Ajuntament de l’Hospitalet, a través de la Biblioteca la Bòbila, i Roca Editorial han convocat l’edició 2009 del premi L’H Confidencial de novel·la negra. Es tracta de la tercera edició d’aquest premi internacional, dotat amb 12.000 euros, obert a escriptors i escriptores de qualsevol nacionalitat i lloc de residència, i alhora limitat a obres originals i inèdites en llengua espanyola que no hagin rebut altres premis.

El termini de presentació de les obres finalitza al migdia del 30 de setembre d’enguany. Aleshores serà el torn del jurat, conformat pel tinent d’alcalde de Cultura de l’Ajuntament, un representant de Roca Editorial, el director de la Biblioteca la Bòbila i dos lectors assidus de novel·la negra seleccionats per la Biblioteca.

L’obra premiada es coneixerà a mitjan gener del 2009 i serà publicada per Roca Editorial, en el marc de la col·lecció de novel·la negra Roca Criminal.

Enguany el premi L’H Confidencial va recaure en la novel·la Retrato de familia con muerta de l’argentí resident a Barcelona, Raúl Argemí, basada en un cas real ocorregut a l’Argentina. En la seva primera edició el 2007, el premi L’H Confidencial va ser concedit a la novel·la Ley Garrote, obra del mexicà Joaquín Guerrero-Casasola i que retrata amargament la criminalitat de Mèxic D.F.

És dóna el cas que la Biblioteca la Bòbila és una biblioteca pionera en la creació i manteniment d’un fons especialitzat que reuneix la meitat de les obres de gènere negre i policíac de les biblioteques públiques de la demarcació de Barcelona. La Biblioteca publica també el fanzine L’H Confidencial, butlletí del Club de Lectura de Novel·la Negra, que dóna nom al premi.

Per a més informació, visiteu el bloc de la Bòbila: www.bobila.blogspot.com

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative