8 de maig del 2008

Nou cicle de cinema negre dedicat a la figura de l’assassí a sou

[canal-h.net, 8 de maig de 2008]

Els dijous, fins el 29 de maig

Amb el film El cuervo, la Biblioteca de la Bòbila inicia avui, 8 de maig, un nou cicle de cinema negre dedicat en aquesta ocasió a la figura de l’assassí a sou.

El cicle fa un recorregut per la personalitat d’aquest tipus de personatge, presentat com fred i despietat, silenciós i solitari, a qui s’encarrega un treball: matar a un home, sense odi, sense rancúnia, amb precisió. Les pel·lícules triades són una selecció de diferents èpoques i de diferents països.

El cuervo de Frank Tuttle, és una adaptació de la novel·la de Graham Greene, Una pistola a sou en narra la història de Philip Raven, un assassí contractat per Willard Gates perquè acabi amb un xantatgista que l’amenaça. Gates pagarà a Raven amb diners marcats i la policia li començarà a seguir la pista.

Les quatre històries que tractarà aquest cicle tenen en comú que ens presenten a uns assassins solitaris amb l’única companyia d’animals. Tenen també en comú que els quatre són traïts pels seus amos. A més de El cuervo, es podrà veure El silencio de un hombre (15 de maig), de Jean-Pierrer Melville, protagonitzada per Alain Delon; Ghost dog, el camino del samurai (22 de maig), de Jim Jarmusch, protagonitzada per Forest Whitaker; i Fallen angels (29 de maig), de Wog Kar Wai.

Totes les projeccions es realitzen els dijous a les 19 hores i l’entrada és lliure.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative