11 d’abril del 2008

Pepe Colubi parla de sèries policíaques televisives, a la Bòbila

[canal-h.net, 11 d'abril de 2008]

El periodista i escriptor fa un recorregut per la seva història

La Biblioteca de la Bòbila va acollir dijous, 10 d'abril, la conferència sobre sèries policíaques televisives Las manos donde puedas verlas. Cronologia catódica del género policíaco, a càrrec de l’escriptor, guionista i crític de televisió, Pepe Colubí.

L’escriptor ha fet un recorregut per les sèrie policíaques més emblemàtiques, com la mítica sèrie Los Vengadores dels anys 60, o Los Ángeles de Charlie, dels anys 70, de la que ha dit que estava més centrada en l’estètica que en la trama.

Colubí ha assenyalat que “la primera gran revolució del gènere policíac va arribar als anys 80 amb la sèrie Hill Street Blues”, on es comença a introduir nous mitjans àudio visuals i la trama es perfila en les vides privades dels propis protagonistes. Mentre que en l'actualitat triomfen sèries com CSI on destaca la figura del policia més científic.

Colubí també ha incidit en les diferències entre les sèries policíaques americanes i les espanyoles i ha assenyalat que malgrat els avenços encara, a les sèries locals encara els queda molt camí per recórrer.

Actualment, Pepe Colubí publica la pàgina TeleTipo a la revista El Jueves i la columna Cinercia a la revista Cinemanía. En premsa ha estat col·laborador habitual de Diario 16, Rolling Stone, Tiempo o El País. En televisió ha col·laborat a Channel nº4, entre d’altres. També ha estat guionista de programes com La última Noche, Lo Más Plus o El Hormiguero, i ha publicat llibres com La Gran aventura de Mortadelo i Filemón, Planeta Rosa o Diario Disperso. El pròxim dia 13 de maig, l’escriptor publicarà la seva primera novel·la titulada California 83.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative