28 de febrer del 2019

Recomanació: "Mala peça al tauler"



Jordi Puig.  Mala peça al tauler.  Barcelona: Stonberg, 2016.  ISBN 9788494515644.

Manfred König, agent retirat de la Stasi que enyora els vells temps de corredisses i plantofades, va rere el llegendari tauler d'escacs del Porfeta, conqueridor de territoris i estendard de mitja humanitat a l'antigor.  Està convençut que si aconsegueix pescar-lo retornarà a la posició de poder que, considera, li pertany. Segueix la pista a l'objecte, però la perd a la biblioteca de Bagdad l'any 2003, arrasada per les tropes nord-americanes.

Anys després, Enric Giralt, un professor universitari de Barcelona, adquireix de sotamà un manuscrit que indica la localització del tauler. Manfred es desplaça cap allí disposat a fer-se amb el text com sigui, però Giralt de cap de les maneres està disposat a compartir-lo.

Quan més tard entrin en joc dues peces més —Sebastià Ros, escaquista de ment inestable que no vol saber res més de requadres blancs i negres ni de llums vermelles i verdes, i Hans Zunker, psiquiatre que va heretar el títol (és a dir, la cartolina amb el segell de la universitat) de son pare—, la situació s'embullarà una mica i la partida tindrà tots els números d'acabar com el rosari de l'Aurora.  Manfred descobrirà que les tortuositats del cervell humà són força inescrutables.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative