2 de novembre del 2022

Noirvember 2022/2 de novembre: El tercer hombre, de Carol Reed

 


Títol 
El tercer hombre [The Third Man]
Any
Duració
104 min.

Direcció
Guió
Graham Greene. Novel·la: Graham Greene
Música
Anton Karas
Curiositats
El departament de policia de Viena té una una unitat especial per a patrullar el sistema de clavegueram de la ciutat i els actors que interpreten a policies en la pel·lícula eren en realitat membres d'aquesta unitat.
Reparto

Sinopsis
Holly Martins, escriptor de novel·les de l'oest pulp, arriba a la ruïnosa Viena de la recent postguerra en 1947, quan la ciutat està encara dividida en quatre zones ocupades pels aliats de la Segona Guerra Mundial. Holly arriba reclamat per un amic de la infància, Harry Lime, que li ha promès treball. Però el mateix dia de la seva arribada coincideix amb l'enterrament d'Harry, que ha estat atropellat per un cotxe. Holly coneix i s'enamora d'Anna, que era núvia d'Harry.
Davant una sèrie de dades contradictòries (uns diuen que va haver-hi dos testimonis, uns altres que tres), Holly comença a investigar la mort del seu amic, sospitant que tal vegada hagi estat assassinat. I el cap de la policia militar britànica li demostra que el seu amic es trobava barrejat en tèrbols negocis del mercat negre, en concret en el contraban de penicil·lina diluïda i per tant inefectiva.



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative