14 de maig del 2020

BIBLIOTECA VIRTUAL: PATRICIA HIGHSMITH + PISTOLERISME




Us presentem dos reculls de recursos que ha el·laborat la Diputació de Barcelona sobre Patricia Highsmith i el pistolerisme, respectivament.  Us deixem els enllaços corresponents.

L’escriptora americana Patricia Highsmith, va néixer a Fort Worth, Texas el 1921,  i moria a Locarno, Suïssa el 4 de febrer de 1995.   Els seus pares eren il·lustradors i es van separar poc abans del seu naixement. La seva mare havia intentat avortar sense èxit i poc després del naixement de la seva filla se’n va anar a treballar a Chicago i va deixar-la a càrrec de l’àvia materna durant sis anys. Quan la seva mare es va tornar a casar, l’autora va tornar amb la seva mare però  el seu padrastre no li va agradar mai. La relació amb la seva mare tampoc va ser mai bona, amb ella tenia una relació complicada d’amor/odi i era una de les seves obsessions. La seva situació familiar va ser difícil i l’autora es sentí sempre abandonada.

Es coneix com a pistolerisme el fenomen de lluita armada que va tenir lloc a Barcelona entre obrers anarcosindicalistes i faccions organitzades per la patronal, els anomenats Sindicats Lliures, entre els anys  1918 i 1923. Durant aquest període es van produir 424 morts per assassinat, principalment d’obrers, patrons, advocats i mercenaris, etc. Què va donar peu a tanta violència? Vegem-ne les causes.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative