28 de gener del 2020

La Biblioteca de la Bòbila participa a la BCNegra


Una exposició i una conferència recordarà la figura de Peter Debry, un dels grans autors de la novel•la popular molt de moda a mitjans del segle passat. Joan Manuel Soldevilla, especialista en aquest tipus de publicacions, parlarà de l’autor i es recuperarà l’exposició documental Peter Debry, l’escriptor que no va existir, amb motiu de la donació que Soldevilla ha fet al fons Frank Caudett de la biblioteca.

Manuel de Pedrolo també protagonitzarà una exposició, en aquest cas dels fotògrafs Georgina Gorriz i Miquel Traveria, que recreen dues novel•les criminals de Pedrolo: Joc brut i L’inspector fa tard.
Un nombre important d’escriptors de novel•la negra són o han estat periodistes, però també alguns protagonistes del gènere exerceixen el periodisme. A la conferència “Detectius de primera plana, el protagonisme dels periodistes en la novel•la negra” es parlarà d’aquesta estreta interrelació, a càrrec del periodista Manolo López Poy.
“Escriure, traduir, editar” és un cicle de tres conferències on professionals de l’escriptura, la traducció i l’edició respondran a preguntes com: Quina és la motivació que porta algú a escriure novel•la negra? Com s’ho fan per publicar? Com s’arriba a fer de traductor? Hi participaran els escriptors Empar Fernández, Jordi Ledesma i Vladimir Hernández; els traductors Pau Vidal i Maria Llopis, i Daniel Osca.
La Biblioteca la Bòbila organitza el club de lectura Crims.cat, en col•laboració amb l’editorial Alrevés, coordinat pel periodista Manolo López Poy i que permetrà descobrir els millors autors de novel•la negra catalans i europeus. Nuestra Señora de la Esperanza, de David Monthiel, obra guanyadora de l’últim premi L’H Confidencial, serà un dels llibres del club de lectura.
En el programa de BCNegra a L’Hospitalet no pot faltar un cicle de cinema negre, enguany dedicat al director Jean-Pierre Melville. Es projectaran quatre pel•lícules que ja són un clàssic del cinema francès.
Una ruta literària permetrà conèixer els barris de la ciutat de Barcelona escenaris de la novel•la negra Besòs Mar de la mà del seu autor, Lluís Bosch.
Finalment, dos concursos. D’una banda, durant tot el mes de febrer estarà actiu al blog de la Bòbila, el concurs Murder Party Quiz, per demostrar els coneixements de novel•la policíaca clàssica. Qui encerti les deu preguntes entrarà en el sorteig d’un lot de llibres del gènere de l’editorial Versátil.
D’altra banda, el concurs de microrelats negres a través de les xarxes socials estarà obert del 7 de febrer al 6 de març. Són 140 caràcters —en català o castellà— incloent-t’hi l’etiqueta #relatsnegres20, per a Facebook i Twitter. També s’hi pot participar amb una imatge a través d’Instagram.

(Noticia apareguda a L'H Digital)

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative