27 d’agost de 2019

Lliurats els premis ‘Cubelles Noir 2019’ a dones escriptores de gènere negre


El IV festival de novel·la negra del Garraf Cubelles Noir ha lliurat aquest dissabte els premis a la millor novel·la negra escrita per una dona tant en català com en castellà.

En català, la guanyadora ha estat Mireia Vancells amb la novel·la Aritmètica del crim publicada per Cossetània Edicions. En aquest cas, el jurat ha destacat de la novel·la: ‘La seva originalitat amb una combinació de trama policíaca actual i la connexió amb l’escenari de ultramar. Conduits per la seva protagonista ‘Bounty’, qui en transporta un enigma matemàtic i una estructura excepcionalment definida a un final inesperat’. 

En llengua castellana, la guanyadora ha estat Noelia Lorenzo Pino amb la novel·la Corazones negros editada per Erein. El jurat ha destacat de la història el següent: “Bajo la estructura clásica de una novela policíaca procedimental la investigadora miembro de la Ertzaintza, nos hace reflexionar sobre la prostitución obligada, problemática nunca suficientemente visibilizada. Todo ello contado de una manera dura, directa y sin tapujos. Personajes claros y fuertes, en una trama muy dura y estresante, angustiosa por momentos, muy bien narrada y estructurada”.

Optaven al premi a les millors novel·les negres de l’any anterior escrites per dones tant en castellà com en català: Antonia Huertas, Noelia Lorenzo, Laura Balagué, Marina Sanmartín, Dora Muñoz, Prado Velàzquez, Montse Sanjuan, Esther Vila, Núria Gras i Mireia Vancells. Els premis s'han donat a conèixer el dissabte 24 d’agost, a dos quarts de deu de la nit, al Centre Social.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative