17 de maig del 2018

EL MAURIZIO HA GUANYAT EL CONCURS BIBARNABLOC DEL MES DE MARÇ

[Bibarnabloc.cat, 16 de maig de 2018]

El Maurizio va venir a recollir el seu premi, un exemplar del llibre Femení i singulars: històries de dones i música, de Victòria Palma a la Biblioteca Horta-Can Mariner. Està content amb el llibre que té a les mans i ens explica que qualsevol llibre que ampliï la seva perspectiva sobre el món femení és benvingut. De fet, participa a diferents clubs de lectura, entre ells, el que està dedicat a la literatura LGBTI a la Biblioteca Francesca Bonnemaison.
El Maurizio vivia a Itàlia, i el primer que va fer quan va arribar a Barcelona, ciutat on viu des de fa més de 20 anys, va ser demanar el carnet de la nostra Xarxa de Biblioteques Municipals. Com que encara no estava empadronat li van dir que no era possible, i va haver de tornar-hi un cop censat.
Coneix totes les Biblioteques de Barcelona, però al ser veí d’Hospitalet de Llobregat, té com a referència la Biblioteca Central Tecla Sala, i la Biblioteca La Bòbila.


A Barcelona, utilitza la Biblioteca Can Fabra, especialitzada en còmics; la Francesca Bonnemaison per la literatura femenina; i la Biblioteca Horta-Can Mariner, on és voluntari del projecte Lecxit. Cada dilluns a la tarda, el Maurizio i uns vuit voluntaris més es reuneixen a la sala infantil de la biblioteca amb alumnes d’una escola del barri. Durant una hora, llegeixen tot tipus de llibres en veu alta per tal de millorar la comprensió lectora dels alumnes.

Va conèixer el Bibarnabloc a través del butlletí electrònic Mesbiblioteques. Buscava informació sobre el concurs Velocirepte i va conèixer també el Bibarnabloc. Al nostre bloc, va trobar interessant poder intercanviar opinions amb altres usuaris. Ell però, es mostra una mica indiferent amb tot això dels blocs d’Internet, prefereix el tracte humà. És per això que defensa els taulells de préstec tradicional a les biblioteques, i està totalment en contra dels més moderns d’auto préstec.
El Maurizio treballa de lampista, però la seva passió és la lectura. Generalment, llegeix tot tipus de novel·la: de la clàssica a l’actual; de la ciència–ficció al gènere negre. Fins i tot, arriba a llegir dos o tres llibres a la vegada. De fet, ara mateix, està llegint La escena de Clarence L. Cooper Jr. i també A través de un millón de años de Robert Silverberg. I alhora, El llano en llamas de Juan Rulfo.
Els seus autors preferits són, entre molts altres, Daniel Pennac, Leonardo Sciascia, Mario Vargas Llosa, Italo Calvino, Jane Austen, Jim Thompson i Philip Roth. A part d’utilitzar el préstec a la biblioteca molt sovint, també li agrada comprar molts llibres.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative