6 d’abril del 2018

Samba per a un difunt, de Salvador Casas


Salvador Casas. Samba per a un difunt. Maçanet de la Selva: Gregal, 2017. ISBN: 978-84-946490-3-5

Germinal Vergara, exiliat de la Guerra Civil Espanyola, és contractat com a pianista de l’orquestra d’un luxós club de São Paulo. És l’any 1960, una època de màxima eufòria pel gran creixement del Brasil. El protagonista gaudeix d’una existència dolça, ocupat entre ser l’amant de Sofia Barbosa, rica empresària paulistana, i la relació sentimental que manté amb Florbela Nunes, l’atractiva cantant del grup de samba del qual ell n’és pianista.

La vida plàcida, però, es veu truncada quan s’assabenta de la mort, al camp de Mauthausen, del seu pare, de qui havia perdut la pista al començament de la Segona Guerra Mundial. Poc temps després descobreix que un dels dirigents d’aquell camp és el marit de la seva amant, encobert sota un nom fals, protegit i emparat per un poderós grup de nazis dedicats a la construcció de Brasília, la nova capital.

Davant la impossibilitat de poder-lo denunciar a les corruptes autoritats del país, decideix prendre’s la justícia per la seva mà. El dia clau serà el 21 d’abril de 1960, data de la ianuguració de Brasília, on l’orquestra ha d’actuar. En Germinal se les haurà d’empescar per dur a terme la seva comesa enmig d’enormes dificultats i mentides. Ja res no tornarà a ser com abans.




0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative