17 de gener de 2018

Es declara desert el Premi Internacional de Novel·la Negra L’H Confidencial 2018

[Ajuntament de L'Hospitalet, 17 de gener de 2018]

L’ORGANITZACIÓ DEL PREMI HA VOLGUT SER LLEIAL AL SEU PÚBLIC, ALS LECTORS, I ALS AUTORS QUE HAN GUANYAT EL PREMI EN ANTERIORS EDICIONS 


El jurat del Premi Internacional de Novel•la Negra L’H Confidencial ha decidit declarar desert el guardó d’aquesta edició. El jurat ha manifestat que “un cop efectuades les valoracions i deliberacions corresponents, acorda per unanimitat declarar desert el premi, donat que cap original finalista assoleix el valor literari necessari”.

El jurat —presidit pel regidor de Cultura de L’Hospitalet, David Quirós; i integrat per l’editora Blanca Rosa Roca, de Roca Editorial; Anna Riera, cap de Biblioteques de L’Hospitalet; Àlex Martín Escribà, professor de la Universitat de Salamanca i especialista en novel•la negra; María del Carmen Úbeda, membre del Club de Lectura de Novel•la Negra, i Jordi Canal, director de la Biblioteca la Bòbila— considera que cap dels originals presentats té la qualitat suficient per rebre un dels guardons més prestigiosos dels convocats a Espanya.

L’organització del premi ha volgut ser lleial al seu públic, als lectors, i als autors que han guanyat el premi en anteriors edicions i s’ha acollit al punt 7 de les bases de la convocatòria del premi per declarar-lo desert. També agraeix als participants l’enviament d’originals i l’interès mostrat, i anuncia la propera convocatòria de l’edició de 2019.

En aquesta edició s’havien presentat un total de 62 originals, 13 novel•les procedents de Catalunya, 38 de la resta d’Espanya, 1 de França i 10 de diversos països llatinoamericans (l’Argentina, Mèxic, Colòmbia, Perú i Veneçuela). El Premi L’H Confidencial el convoquen l’Ajuntament de L’Hospitalet i Roca Editorial i té una dotació econòmica de 12.000 euros.

En edicions anteriors, el Premi L’H Confidencial ha recaigut en el bolivià Gonzalo Lema amb Que te vaya como mereces; el cubà Vladimir Hernández, amb Indómito; el català Daniel Santiño, amb Los crímenes del opio; el madrileny Nacho Cabana, amb La chica que llevaba una pistola en el tanga; el valencià Mariano Sánchez Soler, amb El asesinato de los marqueses de Urbina; el català Rafael Alcalde, amb La llamada de un extraño; l’aragonesa Cristina Fallarás, amb Las niñas perdidas; el basc Erlantz Gamboa, amb Caminos cruzados; el càntabre Julián Ibáñez, amb El baile ha terminado; l’argentí Raúl Argemí, amb Retrato de familia con muerta, i el mexicà Joaquín Guerrero-Casasola, amb Ley garrote.0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative