19 de gener de 2018

El jurat declara desert el Premi Internacional de Novel·la Negra L’H Confidencial 2018

[El Far, 18 de gener de 2018]


Considera que cap dels originals presentats té la qualitat suficient per rebre un dels guardons més prestigiosos dels convocats a Espanya


El jurat del Premi Internacional de Novel·la Negra L’H Confidencial ha decidit declarar desert el guardó d’aquesta edició. El jurat ha manifestat que “un cop efectuades les valoracions i deliberacions corresponents, acorda per unanimitat declarar desert el premi, donat que cap original finalista assoleix el valor literari necessari”.

El jurat —presidit pel regidor de Cultura de l’Hospitalet, David Quirós, i integrat per l’editora Blanca Rosa Roca, de Roca Editorial; Anna Riera, cap de Biblioteques de l’Hospitalet; Àlex Martín Escribà, professor de la Universitat de Salamanca i especialista en novel·la negra; María del Carmen Úbeda, membre del Club de Lectura de Novel·la Negra, i Jordi Canal, director de la Biblioteca la Bòbila— considera que cap dels originals presentats té la qualitat suficient per rebre un dels guardons més prestigiosos dels convocats a Espanya.

L’organització del premi ha volgut ser lleial al seu públic, als lectors, i als autors que han guanyat el premi en anteriors edicions i s’ha acollit al punt 7 de les bases de la convocatòria del premi per declarar-lo desert. També agraeix als participants l’enviament d’originals i l’interès mostrat, i anuncia la propera convocatòria de l’edició de 2019.

En aquesta edició s’havien presentat un total de 62 originals, 13 novel·les procedents de Catalunya, 38 de la resta d’Espanya, 1 de França i 10 de diversos països llatinoamericans (l’Argentina, Mèxic, Colòmbia, Perú i Veneçuela). El Premi L’H Confidencial el convoquen l’Ajuntament de L’Hospitalet i Roca Editorial i té una dotació econòmica de 12.000 euros.

En edicions anteriors, el Premi L’H Confidencial ha recaigut en el bolivià Gonzalo Lema amb Que te vaya como mereces; el cubà Vladimir Hernández, amb Indómito; el català Daniel Santiño, amb Los crímenes del opio; el madrileny Nacho Cabana, amb La chica que llevaba una pistola en el tanga; el valencià Mariano Sánchez Soler, amb El asesinato de los marqueses de Urbina; el català Rafael Alcalde, amb La llamada de un extraño; l’aragonesa Cristina Fallarás, amb Las niñas perdidas; el basc Erlantz Gamboa, amb Caminos cruzados; el càntabre Julián Ibáñez, amb El baile ha terminado; l’argentí Raúl Argemí, ambRetrato de familia con muerta, i el mexicà Joaquín Guerrero-Casasola, amb Ley garrote.0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative