19 d’octubre del 2017

62 novel·les negres opten al Premi L’H Confidencial 2018

[El Far, 19 d'octubre de 2017]

El veredicte de la dotzena edició del guardó es coneixerà el mes de gener
Un total de 62 obres originals opten a la dotzena edició del Premi L’H Confidencial 2018, Premi Internacional de Novel·la Negra, promogut per la Biblioteca la Bòbila i convocat per l’Ajuntament de l’Hospitalet i Roca Editorial. El veredicte del jurat es donarà a conèixer el mes de gener i el premi es lliurarà el 14 d’abril a la Biblioteca la Bòbila.

Al concurs s’han presentat 13 novel·les procedents de Catalunya, 38 de la resta d’Espanya, 1 de França i 10 de diversos països llatinoamericans (l’Argentina, Mèxic, Colòmbia, Perú i Veneçuela).

Un jurat —presidit pel regidor de Cultura de l’Hospitalet, David Quirós, i integrat per l’editora Blanca Rosa Roca, de Roca Editorial; Anna Riera, cap de Biblioteques de L’H; Àlex Martín Escribà, especialista en novel·la negra; un participant del Club de Lectura de Novel·la Negra, i Jordi Canal, director de la Biblioteca la Bòbila— serà l’encarregat de pronunciar-se sobre el guanyador o guanyadora.

L’obra guanyadora rebrà 12.000 euros, serà publicada per Roca Editorial i es presentarà al públic el 14 d’abril del 2018 a la Biblioteca la Bòbila, en un acte públic que comptarà amb la presència de l’autor o autora.

El Premi L’H Confidencial, degà entre els premis de novel·la negra convocats a Espanya, gaudeix de gran credibilitat i prestigi, i pren el nom del fanzine L’H Confidencial, el butlletí del Club de Lectura de Novel·la Negra de la Bòbila, que va aparèixer el setembre del 1999.

En edicions anteriors el Premi L’H Confidencial ha recaigut en el bolivià Gonzalo Lema amb Que te vaya como mereces; el cubà Vladimir Hernández, amb Indómito; el català Daniel Santiño, amb Los crímenes del opio; el madrileny Nacho Cabana, amb La chica que llevaba una pistola en el tanga; el valencià Mariano Sánchez Soler, amb El asesinato de los marqueses de Urbina; el català Rafael Alcalde, amb La llamada de un extraño; l’aragonesa Cristina Fallarás, amb Las niñas perdidas; el basc Erlantz Gamboa, amb Caminos cruzados; el càntabre Julián Ibáñez, amb El baile ha terminado; l’argentí Raúl Argemí, ambRetrato de familia con muerta, i el mexicà Joaquín Guerrero-Casasola, amb Ley garrote.



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative