20 de juliol de 2017

Gonzalo Lema i Vladimir Hernández, darrers guanyadors Premi novel·la negra ‘L’H Confidencial’
Gonzalo Lema, autor bolivià amb una extensa obra, acaba de ser guardonat amb el Premi Internacional de novel·la negra L’H Confidencial, amb Que te vaya como mereces. Pren el relleu de l'anterior premiat, el cubà Vladimir Hernández. Tots dos conversaran amb el bibliotecari Jordi Canal, director de la Biblioteca la Bòbila i coordinador del Premi.


La trobada servirà per conèixer la trajectòria dels dos novel·listes i, en especial, de Gonzalo Lema, autor radicat a Cochabamba i creador de Santiago Blanco, investigador policial retirat i protagonista de vàries de les seves obres, entre les quals Que te vaya como mereces, la primera en ser publicada a Espanya.

La novel·la és un relat de denúncia que suposa una crítica brutal als estaments de poder bolivians, els bancs arruïnats i la corrupció política. El seu protagonista, Santiago Blanco ―actualment porter d’un edifici del coronel Uribe― iniciarà la investigació de la desaparició d’un cos de la morgue, mentre afronta als seus cinquanta-sis anys d’edat el seu futur sentimental i existencial.

El Premi L'H Confidencial està impulsat per l'Ajuntament de L'Hospitalet de Llobregat, que  organitza aquesta activitat conjuntament amb la Biblioteca la Bòbila, Roca Editorial i Casa Amèrica Catalunya.Gonzalo Lema, autor boliviano con una extensa obra, acaba de ser galardonado con el Premio Internacional de novela negra L’H Confidencial con Que te vaya como mereces. Toma el relevo del anterior premiado, el cubano Vladimir Hernández. Ambos conversarán con el bibliotecario Jordi Canal, director de la Biblioteca la Bòbila y coordinador del Premio.

El encuentro servirá para conocer la trayectoria literaria de los dos novelistas y, en especial, de Gonzalo Lema, autor radicado en Cochabamba y creador de Santiago Blanco, investigador policial retirado y protagonista de varias de sus obras, entre ellas Que te vaya como mereces, la primera publicada en España.

La novela es un relato de denuncia que supone una crítica brutal a los estamentos de poder bolivianos, a los bancos arruinados y a la corrupción política. Su protagonista, Santiago Blanco ―actualmente portero de un edificio del coronel Uribe― iniciará la investigación de la desaparición de un cuerpo de la morgue mientras afronta a sus cincuenta y seis años su futuro sentimental y existencial.

El premio L'H Confidencial está impulsado por el Ayuntamiento de L'Hospitalet de Llobregat, que organiza esta actividad de forma conjunta con Biblioteca la Bòbila,Roca Editorial y Casa Amèrica Catalunya.
0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative