30 de març del 2017

El guanyador del L'H Confidencial 2017 presenta la novel·la premiada

[L'H digital, 30 de març de 2017]




El Premi Internacional de Novel·la Negra L'H Confidencial d'enguany ha estat per l'escriptor bolivià Gonzalo Lema amb la novel·la 'Que te vaya como mereces'. El guardó es lliura aquest dissabte en un acte a l'auditori del Centre Cultural la Bòbila, però avui l'editorial ja ha presentat l'edició de l'obra.
Santiago Blanco és el protagonista de la novel·la Que te vaya como mereces, on ha de resoldre un problema d'interès nacional a Bolívia al mateix temps que soluciona els seus problemes sentimentals. "És una novel·la essencialment sentimental. Tot i així, sobre la superfície hi succeeix una història truculenta que 'fa' a la vida nacional. El lector passejarà per la comèdia política boliviana, per la càlida ciutat de Cochabamba i per les venes del personatge", ha explicat Gonzalo Lema.
Blanco és un personatge recurrent de l'autor que ja apareix també en altres llibres. Lema explica que "Santiago Blanco lluita contra la corrupció dins la institució policial, però només aconsegueix triomfs anecdòtics. Per això renuncia a la seva feina. La lluita continua en la seva vida particular, però la soledat i la pobresa sempre estan a punt de vence’l".
Amb aquesta història Lema ha estat el guanyador de la 11a edició del Premi de Novel·la Negra L'H Confidencial. El jurat del guardó ha destacat el reflex que lema fa de la realitat sociopolítica boliviana, que submergeix el lector en la dura realitat de Cochabamba. "Els premis són un 'mimo' social que em motiven a escriure. Sempre són una bona notícia a la meva vida", ha afirmat l'escriptor.
El lliurament del premi té lloc l'1 d'abril a les 19 hores a l'auditori del Centre Cultural la Bòbila. Salima Isaaoui presenta l'acte on també participa l'actor Mingo Ràfols i la restauradora Ada Parellada. El premi, promogut per la Biblioteca la Bòbila i convocat per l'Ajuntament i Roca Editorial està dotat amb 12.000 euros i la publicació de la novel·la i s'ha consolidat com un dels guardons més prestigiosos del gènere negre.
Lema és llicenciat en dret. Escriu contes i novel·les i també col·labora amb premsa. Compta amb una àmplia bibliografia i ah rebut diversos guardons com el Premio nacional de Culturas de Bolivia i el Premi Nacional de Novel·la Alfaguara. També ha exercit càrrecs públics i enguany és regidor del partit d'Evo Morales.



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative