27 de gener del 2017

L'Hospitalet participa un any més de les activitats de la BCNegra

[El Far, 26 de gener de 2017]

Amb exposicions, concursos i taules rodones a la Biblioteca la Bòbila
La Biblioteca la Bòbila de l'Hospitalet participa un any més de les activitats de la BCNegra, una de les cites més importants del gènere literari negrecriminal, amb exposicions, concursos, cinema i clubs de lectura per a un febrer negre.

Durant tot el mes de febrer estarà actiu al blog de la Bòbila (http://bobila.blogspot.com.es/) el concurs Quiz pro quo, per avaluar els coneixements sobre el gènere negre i policíac. Els participants entraran en el sorteig d’un lot de llibres del gènere de l’editorial Versátil.

Del 30 de gener al 24 de febrer, la biblioteca dedica una exposició a un dels grans de la novel·la negra. A la mostra 40 anys sense Jim Thompson es fa un recorregut per la seva obra a partir de les edicions dedicades a Espanya d’un dels autors més interessants del gènere als Estats Units. L’exposició es complementa amb el número 111 del fanzine L’H Confidencial, on es fa un repàs a la seva trajectòria vital i literària.

En les mateixes dates també s’instal·larà l’exposició Outskirts, del fotògraf Néstor Rives. La mostra és un projecte seleccionat a Descubrimientos PhotoEspaña 2016 amb fotografies de l’extraradi, un lloc limítrof on els límits entre urbà i perifèric es tornen difusos.

És possible fer hard-boiled ara i aquí? La resposta a la pregunta es donarà el 8 de febrer a la taula rodona que reunirà a Jordi Ledesma, poeta i novel·lista; Vladimir Hernández, escriptor guanyador del Premi L’H Confidencial 2016, i Rafa Melero, subinspector dels Mossos d’Esquadra i escriptor. Actuarà de moderador Miguel Ángel Diaz, llibreter, propietari de la llibreria en línia SomNegra.com i expert en novel·la negra. El hard boiled (dur i en ebullició) és una variant de la novel·la negra caracteritzada pel llenguatge incisiu i irònic, el ritme frenètic, l’escepticisme i l’acció violenta.

Els dies 10, 17 i 24 de febrer, a les 18 hores, es visionaran les tres parts de la mítica El Padrí, pel·lícules dirigides per Francis Ford Coppola on a través de la família de Vito Corleone s’explica el funcionament de la màfia als Estats Units.

La participació de la Biblioteca la Bòbila a la BCNegra es completa el club de lectura Crims.cat dedicada a la novel·la criminal en català, organitzat en col·laboració amb l‘editorial Alrevés. El 7 de febrer es parlarà de La penitència de l’alfil, de Rafa Melero, i el 21 de febrer de Dits enganxosos, de Rafael Vallbona. Jordi Canal, director de la biblioteca, coordina el club de lectura al qual assistiran els autors.

Finalment, el 28 de febrer, el Club de lectura de novel·la negra debatrà al voltant del llibre de Boris VianEscupiré sobre vuestra tumba



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative