14 de gener de 2017

Gonzalo Lema és el guanyador del premi L'H Confidencial 2017

[L'H digital, 13 de gener de 2017]

L'obra de l'escriptor bolivià es titula 'Que te vaya como mereces'

L’escriptor bolivià Gonzalo Lema ha estat el guanyador de l’onzena edició del Premi Internacional de Novel•la Negra L'H Confidencial amb la novel•la titulada 'Que te vaya como mereces'.
El jurat ha valorat molt positivament la novel•la i l’ha escollida entre els 52 originals presentats a concurs. Destaca el reflex que l’autor fa de la realitat sociopolítica boliviana, que submergeix el lector en la dura realitat quotidiana de Cochabamba mitjançant una amalgama de personatges excèntrics i perdedors.
La novel•la 'Que te vaya como mereces' la protagonitza Santiago Blanco, un personatge que l’autor ha fet sortir en altres quatre llibres. En aquesta ocasió, Blanco ha de resoldre un problema d’interès nacional a Bolívia al mateix temps que soluciona els seus problemes sentimentals.
Gonzalo Lema va néixer a Tarija (Bolívia) el 1959, però molt aviat es va traslladar a Cochabamba. Va fer la carrera de dret a la Universidad Mayor de San Simón (UMSS) i ha exercit diversos càrrecs públics. Actualment és regidor del Municipio de Cercado pel MAS, el partir del president Evo Morales.
Com a escriptor, Gonzalo Lema té una àmplia bibliografia, entre la qual destaquen novel•les com 'Este lado del mundo' (1984), 'El País de la alegría' (1987), 'La huella es el olvido' (1993), 'Ahora que es entonces' (1998), 'La vida me duele sin vos' (1998), 'Un hombre sentimental' (2001), 'Los labios de tu cuerpo' (2004), 'Dime contra quién disparo' (2004) y 'Contra nadie en la batall'a (2007).
Ha guanyat també diversos premis com el Premio Erich Guttentag, el 1983; el Premio Internacional Casa de las Américas, el 1993; el Premio Nacional de Novela, el 1998, i el Premio Nacional de Culturas de Bolivia i el Premio Internacional de Novela Kipus el 2014.
El jurat d’aquesta edició ha estat presidit pel regidor de Cultura, David Quirós, i format per l’editora Blanca Rosa Roca; la cap de Biblioteques de l’Ajuntament de L’Hospitalet, Anna Riera; l’especialista en novel•la negra Àlex Martín Escribà; la integrant del club de lectura de novel•la negra Caterina Rivera, i el director de la Biblioteca la Bòbila, Jordi Canal.
El premi, promogut per la Biblioteca la Bòbila i convocat per l'Ajuntament de L'Hospitalet i Roca Editorial, està dotat amb 12.000 euros i la publicació de la novel•la, i s’ha consolidat com un dels més prestigiosos del gènere negre. El lliurament del premi tindrà lloc el proper 1 d’abril en un acte públic a la Biblioteca la Bòbila.

Les obres guanyadores en les anteriors edicions han estat:

Indómito, Vladimir Hernández (2016)
Los crímenes del opio, de Daniel Santiño (2015)
La chica que llevaba una pistola en el tanga, de Nacho Cabana (2014)
El asesinato de los marqueses de Urbina, de Mariano Sánchez Soler (2013)
La llamada de un extraño, de Rafael Alcalde (2012)
Las niñas perdidas, de Cristina Fallarás (2011)
Caminos cruzados, d’Erlantz Gamboa (2010)
El baile ha terminado, de Julián Ibáñez (2009)
Retrato de familia con muerta, de Raúl Argemí (2008)
Ley garrote, de Joaquín Guerrero-Casasola (2007)


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative