20 de desembre del 2016

Cedeixen el fons documental de Vázquez Montalbán a la Biblioteca de Catalunya

[BTV, 19 de desembre de 2016]

La família de Manuel Vázquez Montalbán ha lliurat en dipòsit a la Biblioteca de Catalunya el fons documental i personal del periodista i escriptor barceloní. Es tracta de 600 fotografies, cartes, articles, 1.500 llibres, 800 revistes, anotacions i documents sonors. La vídua de Vázquez Montalbán ha assegurat que donar aquest material ha representat "desprendre's per segona vegada" del seu marit.
La Biblioteca de Catalunya ja està fent inventari i catalogant tot el material que la família de Vázquez Montalbán ha cedit en dipòsit a aquesta institució. El conseller de Cultura, Santi Vila, ha avançat que es farà una exposició representativa del fons l’any 2022, coincidint amb el 50è aniversari del naixement del personatge de Pepe Carvalho, el cèlebre comissari que va crear Montalbán.
La directora de la Biblioteca de Catalunya, Eugènia Serra, ha destacat que Montalbán va ser “un cronista infatigable i un testimoni d’excepció de la segona meitat del segle XX”. Serra ha posat en valor el fons lliurat perquè documenta una època que “la biblioteca no té tan testimoniada com d’altres”.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative