31 de juliol del 2016

La finestra alta, de Raymond Chandler


Raymond Chandler. La finestra alta. Traducció d'Albert Fuentes. Barcelona: RBA La Magrana, 2014 (La Negra; 43). ISBN: 978-84-8264-694-7

«Vaig preguntar-me com seria fer de poli d' homicidis i anar trobant cadàvers una mica pertot arreu sense que em fes fred ni calor, com seria viure sense haver d esmunyir-se dels llocs esborrant les meves empremtes dels panys, ni haver de mesurar quantes coses podia contar sense perjudicar un client i quantes coses podia callar-me sense fer-me més mal del compte. Vaig concloure que no m agradaria». 

Al detectiu Philip Marlowe el contracten per recuperar una moneda d 'or de gran valor que ha desaparegut de casa de la senyora Murdock, qui sospita de la seva jove, Linda Conquest. En la mesura que pugui, el detectiu també haurà d 'aconseguir el divorci del fill de la senyora Murdock sense cap mena d 'indemnització econòmica. Tot ben senzill, aparentment. Però al darrere d'aquest encàrrec l'esperen les complicacions habituals i el reguitzell de morts i de personatges secundaris que converteixen La finestra alta en una de les trames més enrevessades i sorprenents de Raymond Chandler, un dels pares de la gran novel·la negra americana i mestre absolut del diàleg cínic, aspre i dur. Tot un clàssic.






0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative