30 de juny del 2016

El Club de Lectura de Novel·la Negra de l'Hospitalet compleix 100 sessions

[El Far, 29 de juny de 2016]

Iniciat el gener de 2000, el Club ha llegit cent autors de vint països diferents
La Biblioteca la Bòbila, ubicada entre els termes municipals de l'Hospitalet i Esplugues, ha esdevingut punt de referència per als aficionats a la novel·la negra, gràcies al fons especialitzat dedicat al gènere. Entre les activitats que organitza l’equipament per fer-ne difusió figura un club de lectura, pioner a l’Estat espanyol, posat en marxa el gener de l’any 2000 i que acaba d’arribar a la sessió número cent.

Cent sessions en les quals s’han llegit cent autors de vint països, amb novel·les publicades entre 1929 i 2016. Hi han desfilat detectius com Philip Marlowe, Pepe Carvalho, l’agent de la Continental, Lew Griffin, Easy Rawlins, Bernie Gunther, Mario Conde, Ricardo Cupido, Nestor Burma o Patrick Kenzie i Angela Gennaro; policies com Jack Laidlaw, Ricardo Méndez, Arkady Renko, Rocco Schiavone, Salvo Montalbano, Taut Ed Johnson i Enterramorts Jones, Petra Delicado, Martin Beck, Edgar Mendieta o Leo Caldas; delinqüents com Tom Ripley, Harry Stark, Roberto Borgo, Bernie Rhodenbarr, Harry Michel  o Ernie Stark;  els guanyadors del Premi L'H Confidencial o les primeres novel·les d’autors que s’han tornat imprescindibles, com Willy Uribe, Víctor del Árbol o Carlos Zanón.

Les tertúlies del Club de Lectura tenen lloc sis vegades l’any, el darrer dimarts de gener, febrer, març, maig, octubre i novembre per Jordi Canal, director de la biblioteca. En cada ocasió es llegeix l’obra d’un autor diferent, un primer tast que el lector podrà ampliar amb la lectura d’altres novel·les del mateix autor. La biblioteca ofereix en préstec un exemplar del títol escollit, que s’haurà de retornar el dia de la tertúlia.

Per a totes aquelles persones interessades en el gènere negre i policíac però que no poden o no volen assistir regularment a les trobades, el Club de Lectura elabora el fanzine L’H Confidencial amb propostes de lectura i informació sobre autors, títols, col·leccions, subgèneres i altres temes relacionats amb el gènere. De periodicitat irregular, apareix des del setembre del 1999.

El fanzine es distribueix en paper a la biblioteca, la versió electrònica es pot consultar a Scribd (https://es.scribd.com/user/735369/Biblioteca-la-Bobila) o al web de Biblioteques de L’H (http://www.bibliotequeslh.cat/). També mantenen un blog amb informació de les activitats (http://clubdelectura-nn.blogspot.com.es/).

El fanzine ha donat nom al Premi Internacional de Novel·la Negra que coordina la Biblioteca la Bòbila i convoca l’Ajuntament de l’Hospitalet i Roca Editorial.

Les pròximes sessions del club de lectura tindran lloc el 25 d’octubre, per comentar el llibre Sonó el timbre: un caso de Nero Wolfe, de Rex Stout; i el 29 de novembre, que s’haurà llegit l’últim Premi L’H Confidencial, Indómito, de Vladimir Hernández.



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative