10 de maig del 2016

Desè Premi de Novel·la Negra L'H Confidencial

[L'Hospitalet, 9 de maig de 2016]

Vladimir Hernández guanya l'edició 2016 amb l'obra 'Indómito', una història que transcorre a la seva Cuba natal


La història d'Indómito, l'obra guanyadora de la desena edició del Premi Internacional de Novel·la Negra L'H Confidencial --que convoquen l'Ajuntament i Roca Editorial-- comença quan el protagonista, Mario Durán, s'adona que l'han enterrat viu al costat del cadáver del seu millor amic. L'autor, Vladimir Hernández, situa la història a la Cuba actual.

Precisament aquest és un dels trets que ha destacat el jurat del certamen: el retrat d'un estat descarnat i en descomposició, en el qual s'enfronten funcionaris que aprofiten el sistema per lucrar-se i les noves generacions que només creuen en la iniciativa personal.

Hernández va néixer a l'Havana l'any 1966, va cursar estudis d'enginyeria i física i viu a Espanya des de l'any 2000. És escriptor de gènere, primer de ciència-ficció i ara de novel·la negra: "m'ajuda a subvertir la realitat i a convertir-la en un mirall deformant. El gènere negre és una mena de subversió".

El desè L'H Confidencial es va lliurar en un acte a la Bòbila, en el qual la cantant Lucrecia va participar i l'actor Èric Balbàs va llegir fragments de la novel·la.






0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative