12 de gener del 2016

La desena edició del L'H Confidencial ja té guanyador

[L'H digital, 12 de gener de 2016]


El guardó ha estat per a la novel·la "Indómito" del cubà Vladimir Hernández

La història d'un enfrontament descarnat entre funcionaris corruptes en una Cuba en descomposició que explica la novel·la "Indómito" li ha valgut al cubà Vladimir Hernández el premi L'H Confidencial 2016.
El premi, promogut per la biblioteca de La Bòbila i convocat des de ja fa 10 edicions l'Ajuntament de L'Hospitalet i Roca Editorial, s'ha consolidat com a un dels més prestigiosos del gènere negre, i està dotat amb 12.000 euros i la publicació de la novel·la en la col·lecció "Criminal" de Roca Editorial.
El jurat d'aquesta edició del L'H Confidencial ha estat presidit pel regidor de Cultura, Jaume Graells, i format per l'editora Blanca Rosa Roca, la cap de Biblioteques de l'Ajuntament de L'Hospitalet, Anna Riera, l'especialista en novel·la negra Àlex Martín Escribà, el director de la biblioteca la Bòbila, Jordi Canal, i la integrant del club de lectura de novel·la negra Manolita Sanz.

Vladimir Hernández va néixer a l'Havana el 1966, a on va cursar estudis d'Enginyeria Metal·lúrgica i Física. A finals dels 80 va començar a escriure ciència-ficció i a Cuba va publicar la novel·la "Nova de Cuarzo" i va participar en les antologies "Horizontes probables"i "Onda de choque".

L'any 2000 va ser finalista del premi UPC amb la novel·la "Signos de guerra", i aquell mateix any va decidir instal·lar-se a Barcelona. Des de llavors ha publicat relats en revistes i antologies de diferents països i ha guanyat diversos premis com el Tierra Ignota a Mèxic i el de narrativa ciència-ficció Manuel de Pedrolo, que ha obtingut dues vegades.

El 9 d'abril afegirà a aquest palmarès el premi L'H Confidencial, que recollirà en un acte que tindrà lloc a la biblioteca la Bòbila.



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative