29 de gener del 2016

La Biblioteca la Bòbila de l'Hospitalet participa en la programació de la BCNegra


Amb clubs de lectura, exposicions, concursos i cinema
La Biblioteca la Bòbila col·labora des de fa anys amb la BCNegra, una de les cites més importants del gènere literari negrecriminal. Presentacions de llibres, exposicions, concursos i cinema són algunes de les activitats que es desenvoluparan a la biblioteca. Un programa per escollir les activitats segons els interessos més negres.

L’escriptor Jordi Pijoan-López presentarà el seu últim llibre, Els àngels de Sóar, on explica una història que va començar fa trenta anys i que es renova amb l’epidèmia d’Ebola. Serà demà 29 de gener, a les 19 hores.

De l’1 al 29 de febrer, la biblioteca acollirà l’exposició Assassins nats, aquells que es refugien darrere d’una màscara d’honorabilitat, els veritables responsables del mal. Una altra exposició, La novel·la policíaca històrica, farà un recorregut cronològic per la història a partir dels principals autors i títols del subgènere policíac històric que formen part del fons especial de gènere negre de la biblioteca. Es podrà visitar del 2 al 28 de febrer.

També es pot participar en el concurs Barcelona Connection. Fins al 5 de febrer es poden enviar cobertes en format JPG de novel·les negres, en qualsevol llengua i de qualsevol país, en les quals surtin elements propis de Barcelona (carrers, edificis, ets.) a biblabobila@l-h.cat. Entre els participants  se sortejarà un lot de sis llibres de la col·lecció Off Versátil i, el dia de la clausura de BCNegra, es penjaran al tauler Barcelona Connection que la Biblioteca la Bòbila té a Pinterest.

El 9 i el 16 de febrer hi haurà dos clubs de lectura Crims.cat: valenciana i criminal al voltant de les novel·les Dos metres quadrats de sang jove, de Xavier Aliaga, i La mirada del cocodril, de Juli Alandes, amb la participació dels autors. El 23 de febrer, club de lectura coordinat pel director de la Biblioteca, Jordi Canal, sobre el llibre de Leonardo Sciacia A cada cual lo suyo.

Finalment, es farà un cicle de cinema negre sota el títol Trio de Dames. Un cicle protagonitzat per tres dames amb nom propi que s’han convertit en mites del cinema negre. Laura, d’Otto Preminger (19 de febrer, a les 18 h); Gilda, de Charles Vidor (26 de febrer, a les 18 h), i Gloria, de John Cassavetes (4 de març, a les 18 h).


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative