9 d’octubre del 2015

El premi de novel·la negra 'L'H Confidencial' rep 74 originals

[El Periódico, 8 d'octubre de 2015]

El premi internacional de novel·la negra L'H Confidencial, convocat per l'Ajuntament de l'Hospitalet i Roca Editorial, arriba a la desena edició.
La biblioteca La Bòbila és la promotora del premi, no en va es tracta d'un centre pioner a Espanya en la formació i el manteniment d'un fons especial de gènere negre i policíac.
Una vegada tancat el termini de presentació d'originals, s'han rebut un total de 74 obres. Respecte a la procedència dels originals, 31 són de Catalunya, 36 de la resta d'Espanya i set més de l'estranger (el Brasil, els EUA, Mèxic, Nicaragua i Veneçuela).
A partir d'ara, lectors editorials seleccionaran els cinc millors originals, perquè posteriorment el jurat decideixi quina és l'obra guanyadora.
Aquest jurat el formaran el regidor d'Educació i Cultura de l'Ajuntament de l'Hospitalet, la responsable de biblioteques de la ciutat, un representant de Roca Editorial, el director de la biblioteca La Bòbila i lectors del club de lectura de novel·la negra d'aquesta biblioteca.
El veredicte del jurat se sabrà el gener del 2016 i el premi s'entregarà el 9 d'abril en un acte públic que se celebrarà a la biblioteca La Bòbila.
El guanyador s'embutxacarà un premi de 12.000 euros i la seva obra serà publicada en la col·lecció Roca Criminal, de Roca Editorial. El guanyador de l'edició de l'any passat va ser Daniel Santiño, amb l'obra 'Los crímenes del opio'.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative