25 d’octubre del 2015

Bibliorelats, de Fina Masdéu i Victòria Rodrigo [cood.] (Arola)


Bibliorelats. Coodinadores Fina Masdéu i Victòria Rodrigo. Tarragona: Arola, 2015. ISBN: 978-84-94401-66-4

Els contes que s'apleguen a Bibliorelats tenen les biblioteques públiques com a espai literari i, alhora, són petits retalls d'històries més extenses: una gamma de moments d'ahir, d'avui i de demà en què els llibres, d'una manera o altra, sempre hi són presents. Perquè una biblioteca és un espai que, per si mateix conforma un territori concret, singular, peculiar i ple de matisos: un paisatge urbà i, també, intrínsecament humà --les biblioteques, en la seva raó d'existir, en la seva essència, reclament la presència de les persones.

Els autors dels relats --alguns amb una àmplia trajectòria literària, d'altres, més novells en l'exercici d'escriure-- procedeixen de diversos indrets del país i exerceixen diferents activitats professionals, però els uneix la passió pels llibres i per l'escriptura --dues aficions que solen complementar-se amb bon encaix.

Reusenques de Lletres, en impulsar aquest nou projecte, tenien com a fita --a més de voler aportar el seu gra de sorra a la commemoració de l'Any de les Biblioteques-- animar a la redacció de textos de dicció que esdevinguin testimoni de la riquesa argumental que aquests espais tan acollidors, tan plens de llibres, són capaços de generar.






0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative