7 d’octubre del 2015

74 originals opten al premi L'H Confidencial 2016 de novel·la negra

[L'H digital, 7 d'octubre de 2015]



El guanyador es coneixerà al gener

La desena edició del Premi Internacional de Novel•la Negra L’H Confidencial ha rebut 74 originals. El veredicte del jurat es donarà a conèixer el mes de gener de 2016 i el premi es lliurarà el 9 d’abril en un acte que tindrà lloc a la Biblioteca la Bòbila. L'any passat es van presentar 73 originals. 
Pel que fa a la procedència dels participants, 31 són de Catalunya (29 de Barcelona, 1 de Tarragona i 1 de Lleida); 36 han arribat de la resta d’Espanya (Madrid, Canàries, Galícia, Andalusia, País Valencià, Aragó, Astúries, País Basc, Balears, Castella-La Manxa), i els 7 originals restants han arribat des de diversos llocs del món (Brasil, EUA, Mèxic, Nicaragua i Veneçuela).
A partir d’ara, lectors editorials faran la tria de les millors novel·les i seleccionaran cinc finalistes, que llegirà un jurat presidit pel regidor d’Educació i Cultura de l’Ajuntament de L’Hospitalet i integrat per la responsable de Biblioteques de L’Hospitalet, un representant de Roca Editorial, el director de la Biblioteca la Bòbila i lectors del Club de lectura de novel•la negra de la biblioteca.
La dotació del premi és de 12.000 euros i comporta la publicació de la novel·la en la col·lecció Roca Criminal, de Roca Editorial.
El Premi Internacional de Novel·la Negra L’H Confidencial el convoquen conjuntament l’Ajuntament de L’Hospitalet i Roca Editorial i és promogut per la Biblioteca la Bòbila.

Els guanyadors d'altres anys
Violència, corrupció, assassinats, policies, màfies... Són els elements comuns de les diferents novel·les que han guanyat el premi L'H Confidencial des de la seva creació el 2007. Aquesta és la llista de guanyadors.

2015. Los crímenes del opio, de Daniel Santiño (Espanya)
2014. La chica que llevaba una pistola en el tanga, de Nacho Cabana (Espanya)
2013. El asesinato de los marqueses de Urbina, de Mariano Sánchez Soler (Espanya)
2012. La llamada de un extraño, de Rafael Alcalde (Espanya)
2011. Las niñas perdidas, de Cristina Fallarás (Espanya)
2010. Caminos cruzados, d'Erlantz Gamboa (Espanya)
2009. El baile ha terminado, de Julián Ibáñez (Espanya)
2008. Retrato de familia con muerta, de Raúl Argemí (Argentina)
2007. Ley garrote, de Joaquín Guerrero-Casasola (Mèxic)




0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative