16 de setembre del 2015

La Biblioteca la Bòbila lamenta el tancament de la llibreria Negra i Criminal

[L'H digital, 15 de setembre de 2015]



L'equipament de L'H està especialitzat en novel·la negra

Males notícies pels amants de la novel·la negra. El 3 d’octubre abaixarà la persiana la llibreria Negra i Criminal de Barcelona, un emblema del gènere que va obrir les seves portes el desembre de 2002 a la Barceloneta. El seu propietari, Paco Camarasa, ha estat membre del jurat del premi L'H Confidencial que convoca Roca Editorial i la Bòbila, la biblioteca de L'H especialitzada en el gènere. 
Aquesta llibreria és un dels emblemes del gènere negre i, el director de la Biblioteca la BòbilaJordi Canal, denúncia que ja fa uns quants anys que tanquen llibreries independents davant les grans superfícies. “És la tendència a tot el món, el tancament de llibreries de veritat en front dels grans magatzems on hi ha muntanyes de llibres però sense ningú que sàpiga de què van”, diu Canal.
La Biblioteca la Bòbila i el seu director, Jordi Canal han estat còmplices de la llibreria Negra i Criminal al llarg dels 13 anys de la vida del local. D’aquesta col·laboració va sorgir el Premi Internacional de Novel·la Negra L’H Confidencial i, junt amb Roca Editorial, que enguany celebra la desena edició i està dotat amb 12.000 euros. Es lliurarà el gener de 2016.
La Bòbila també ofereix als amants d’aquest gènere el Club de Lectura de Novel·la Negra, que fou el primer de l’Estat espanyol. Precisament, el 27 d’octubre, a les 19h hi ha el Club de Lectura de la novel·la negra: “Los crímenes del profeta”, de Mehmet Murat Somer. El coordina Jordi Canal i cal inscripció prèvia per participar-hi.
Canal recorda que amb el propietari de la llibreria de Novel·la Negra i Criminal, Paco Camarasa, es van conèixer a la fira de la Novel·la Negra de Gijon i allí li va explicar el seu projecte d’obrir una llibreria a Barcelona.“Paco Camarasa ha estat a la Bòbila molts vegades, hem tingut una relació constant ja que tant la llibreria com la biblioteca en dediquem a difondre la novel·la negra i ens hem relacionat constantment aquests anys”, ha manifestat Jordi Canal.
La llibreria Negra i Criminal ha estat un autèntic motor per difondre i promocionar el gènere negre gràcies a la seva col·laboració amb la BCNegra.



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative