23 de juliol del 2015

Cas obert, de Dror Mishani


Dror Mishani. Cas obert: Abraham Abraham, la primera investigació. Traducció Roser Lluch i Oms. Barcelona: RBA La Magrana, 2014 (La Negra; 42). ISBN: 978-84-8264-683-1

"--Saps per què no hi ha llibres de detectius en hebreu? --va pregunar l'Abraham Abraham.
--No hi entenc gaire, jo, de llibres --va respondre la mare.
--Doncs li ho diré. Perquè aquí no hi ha aquesta mena de delictes. No tenim assassins en sèrie, ni segrestos. Simplement aquí no hi ha misteris."

Però aquesta vegada el comissari de policia Abraham Abraham s'equivoca. L'Ofer, un noi de setze anys, ha desaparegut sense deixar cap rastre. Només se sap que al matí no va arribar a l'escola, a Holon, un suburbi de Tel Aviv. Consumit pels remordiments per no haver fet prou cas a la mare del noi, l'Abraham Abraham se submergeix en una investigació frustrant que acaba absorbint-lo del tot. Sembla que només una persona, un veí de l'Ofer i que, a més, era el seu professor particular, té coses per explicar-li. Coses més aviat inquietants.

Cas obert és una novel·la de suspens, un gènere insòlit en la literatura hebrea. Dror Mishani esbossa un mapa de la vida als afores d'una gran ciutat, amb un detectiu enmig d'una investigació aparentment simple que se li escapa de les mans. Narrada amb un doble punt de vista, d'una pàgina a l'altra l'acció es va tensant i obliga el lector a qüestionar-se el que pensava sobre l'innocència, la culpabilitat i els llocs on la veritat se'ns amaga.





0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative