7 de juny del 2015

Silenci, s'estudia!

[L'H digital, 2 de juny de 2015]


Les aules d'estudi de la ciutat amplien horari en època d'exàmens

El mes de juny és sinònim d'època d'exàmens. Instituts i universitats realitzen aquests dies els darres exàmens del curs Per aquest motiu, les tres aules d'estudi de la ciutat ja fa uns dies que han ampliat el seu horari, obrint per la nit, per oferir un espai on els estudiants trobin la concentració necessària per preparar-se per a les proves.
"A casa no em puc concentrar. Des que vaig començar la carrer, quan tinc exàmens, vinc sempre a estudiar a l'aula del centre cultural Barradas", explica Laura Díez, una de les usuàries de l'aula d'estudi que es troba al barri del Centre. Un altre usuari, Raúl Plana, corrobora l'afirmació de la Laura. "Faig un grau en Química i des que vaig començar vinc a estudiar al Barradas perquè ofereix el millor horari, perquè és còmode i perquè és on millor em concentro".

L'Hospitalet compta amb tres aules d'estudi que en èpoques d'exàmens amplien l'horari per la nit. L'Auditori Barradas obre de 10 a 24 hores; laBiblioteca Josep Janès, de 10 a 22 hores; la Biblioteca de la Bòbila, de 10 a 23.

A les 10 del matí ja hi ha gent que s'espera a que obrin i, alguns dies, a les 11 ja no hi ha llocs lliures. Les aules tenen wifi i endolls, per poder fer servir ordinadors portàtils. Tenen també les seves regles: el mòbils han d'estar en silenci; no es pot ni menjar ni beure; i no pots guardar lloc més de 10 minuts.

Els usuaris habituals considera que s'ha millorat el servei però que encara hi ha algunes coses que podrien estar millor. La Ana Laura Martín, una altra usuària de l'aula del Barradas, afirma que s'han posat més taules, que s'ha millorat la il•luminació i que s'han instal•lat més endolls. "Però crec que fan falta més espais com aquests perquè hi ha molta gent que a casa no té un espai adequat per estudiar i necessita una aula on hi hagi silenci. Les aules que existeixen estan sempre plenes".

Les aules d'estudi amb horari especial funcionaran fins el 5 de juliol. El 24 d'agost tornaran a ampliar el servei per a les persones hagin de preparar els exàmens de setembre.




0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative