14 de febrer del 2015

Entrevistes virtuals: Alicia Giménez Bartlett

 

'Alicia Giménez Bartlett va néixer a Almansa, Albacete, el 10 de juny de 1951, però viu des de 1975 a Barcelona. Abans de viure a Barcelona, va passar una temporada a València, on va estudiar Filologia Espanyola. De fet, va arribar a Barcelona per doctorar-se en la universitat.
L'any 1984 va publicar la seva primera novel·la, Exit, la història d'un grapat de pacients tancats a una mena de mansió a la espera del moment ideal per suïcidar-se. La novel·la tenia una ambientació negra que l'escriptora va continuar explorant a la seva narrativa fins la publicació del primer cas de la inspectora Petra Delicado, 'Ritos de muerte', que es va publicar al 1996, donant inici a la popular sèrie policíaca.
Fins al dia d'avui, l'Alicia Giménez Bartlett ha publicat nou novel·les protagonitzades per la Petra Delicado, novel·les que tenen un especial èxit a Itàlia, raó per la qual la seva última història, 'Nadie quiere saber', transcorre, en part, a Roma. L'any 1999, la saga va tenir fins i tot adaptació televisiva, donant lloc a una sèrie protagonitzada per Ana Belén.
L'any 2011, l'escriptora va abandonar per un temps la popular inspectora per escriure la història de la guerrillera dels maquis Teresa Pla Meseguer. Història que va titular 'Donde nadie te encuentre' i amb la qual va guanyar la 67a edició del Premi Nadal.
 


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative