13 de gener de 2015

Un mosso d’esquadra guanya la novena edició del Premi Internacional de Novel·la Negra L’H Confidencial

[El Far, 12 de gener de 2015]

Ho ha fet Daniel Santiño amb el títol provisional 'Los crímenes del opio'
El mosso d’esquadra adscrit a l’Àrea Bàsica Policial de L’Hospitalet, Daniel Santiño, ha estat el guanyador de la novena edició del Premi Internacional de Novel·la Negra L’H Confidencial, convocat per l’Ajuntament de L’Hospitalet i Roca Editorial i promogut per la Biblioteca la Bòbila. La novel·la guanyadora porta per títol provisional Los crímenes del opio.

El jurat —presidit pel regidor de Cultura, Jaume Graells; i integrat per l’editora Blanca Rosa Roca; la cap de Biblioteques de L’Hospitalet, Anna Riera; la lectora del club de lectura M. Carmen Navarro; el comissari de BCNegra 2015, Paco Camarasa, i el director de la Biblioteca la Bòbila, Jordi Canal— ha valorat en aquest thriller de procediment policial l’”excel·lent estructura de la trama, la fortíssima tensió que desplega la novel·la i l’habilitat de l’autor en el proveïment i la dosificació de detalls i dades de la investigació, que arrossega el lector a un final sorprenent”.

L’obra guanyadora d’aquesta edició del Premi L’H Confidencial ha estat seleccionada entre els 73 originals que s’han presentat. La procedència dels participants ha estat ben diversa: 28, de Catalunya; 37, de la resta d'Espanya, i 8, de diversos països del món (Argentina, Mèxic, Panamà, el Perú, Alemanya, el Regne Unit i Israel).

El Premi Internacional de Novel·la Negra L’H Confidencial està dotat amb 12.000 euros i la publicació de la novel·la en la col·lecció Criminal de Roca Editorial. El lliurament del premi tindrà lloc el proper 21 de març en un acte públic que tindrà lloc a la Biblioteca la Bòbila.

Les obres guanyadores en les anteriors edicions han estat:
    
La chica que llevaba una pistola en el tanga, de Nacho Cabana (2014)
El asesinato de los marqueses de Urbina, de Mariano Sánchez Soler (2013)
La llamada de un extraño, de Rafael Alcalde (2012)
Las niñas perdidas, de Cristina Fallarás (2011)
Caminos cruzados, d’Erlantz Gamboa (2010)
El baile ha terminado, de Julián Ibáñez (2009)
Retrato de familia con muerta, de Raúl Argemí (2008)
Ley garrote, de Joaquín Guerrero-Casasola (2007)0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative