9 de gener del 2015

Què llegirem el 2015? Les novetats de novel·la negra

[L'illa dels llibres, 8 de gener de 2015]

El gènere negre comença amb molta força el 2015 amb novetats de Philip Kerr, John Banville, Alicia Giménez Barlett, Indridason i Donna Leon.


Philip Kerr, inicia una nova sèrie ambientada al futbol amb Mercado de invierno (RBA). Protagonitzada per Scott Manson, l’escriptor anglès deixa de moment el personatge de Bernie Gunther per endinsar-ne en el món del futbol.
La mateixa editorial recupera un clàssic ‘Asesinato en la planta 31’ del suec Per Wahlöö. Amb la seva dona Maj Sjöwall, Per Wahlöö va escriure una sèrie de novel·les protagonitzades per Martin Beck i que avui en dia formen part del millor del gènere negre europeu.
La sèrie negra de RBA també comptarà amb ‘1.280 almas’ de Jim Thompson, Hipotermia d’ Arnaldur Indridason.

Benjamin Black/John Banville després de la publicació de La rubia de ojos negros i rebre el Premio Príncipe de Asturias de las Letras, torna a finals de gener amb Órdenes sagradas (Alfaguara) on explorar els abusos de l’església protagonitzada per Quirke.
Donna Leon torna a mitjans del mes de febrer a La Fenice de Venècia amb Sang o amor (Edicions 62/Seix Barral). El comissari Brunetti seguirà les passes d’un fanàtic obsessionat amb la cantant d’òpera Flavia Petrelli. Literatura i òpera dues de les grans passions de Donna Leon s’uneixen de nou amb una novetat editorial que segur será una de les grans apostes del gènere negre.
Robert Galbraith, pseudònim de l’escriptora J.K Rowling publica El gusano de seda, el segon lliurament de la sèrie protagonitzada pel detectiu Cormoran Strikei la seva ajudant, Robin Ellacott després d’El cant del cu-cut
El sicilià Andrea Camilleri presentarà dues novel·les Un filo de luz (Salamandra) i La banda de los Sacco (Destino)
James Ellroy continua a la ciutat de Los Angeles amb Perfidia (Random House) i torna als ambients de La Dalia Negra i L.A. Confidencial amb una novel·la situada un dia abans de l’atac japonès a Pearl Harbor el 7 de desembre de 1941, on narra la història de diversos personatges fins al final de la guerra.
El mes de febrer Mary Higgins Clark presentarà, Assassinat en directe/ Asesinato en directo (Edicions 62/Plaza&Janés) on quatre protagonistes implicades en un crim no resolt accepten participar en un reality dedicat a recrear aquell fet.
L’editorial Lumen segueix apostant per l’escriptor Maurizzio de Giovanni amb un nou cas pel comissaro Ricciardi a ‘Y todo a media luz’.
Jordi Sierra i Fabra publicarà a mitjans de març, Nueve días de abril (Plaza&Janés), el sisè lliurament de la sèrie de l’exinspector de policia Miquel Mascarell i Alicia Giménez Barlett, publicarà abans de rebre el Premi Pepe Carvalho durant la celebració de la BCNegra, Crímenes que no olvidaré, una selecció de nou  textos breus protagonitzats per l’inspectora Petra Delicado.
L’escriptor polonès Zygmunt Miloszewski presentarà el mes de gener el seu l’inspector Teodor Szacki amb El caso Telak (Alfaguara) I l’editorial Anne Perry presentarà ‘Medianoche en Marble Arch’ (Ediciones B).
Salamandra Black continua amb més títols i aquest inici d’any aposta per Pista negra d’ Antonio Manzini i Una revelación brutal de Louise Penny.
L’escriptor danès Jussi Alder-Olsen publicarà el mes de març a l’editorial Maeva, ‘El efecto Marcus’ una novel·la on intentarà consolidar-se com un dels grans autors del gènere amb un nou lliurament de la sèrie el Departamento Q.
En català L’escriptora Margarida Aritzeta inicia a Llibres del delicte una sèrie negra protagonitzada per la inspectora Fuster a L’amant xinès on investigarà casos relacionats amb temes de l’actualitat com BCN World i Castor.
Jordi Solé, s’endinsarà en els secrets que s’amaguen darrere el cas d’una noia nigeriana assassinada amb un ritual vudú. Es tracta d’una novel·la negra que Columna publicarà amb el títol de ‘La nit de Damballah’
Andreu Martín i Jaume Ribera tornen amb una nova història protagonitzada per Flanagan a ‘Els bessons congelats’ (Fanbooks) i  l’escriptor i periodista Jordi Cervera publica a Bromera ‘La música dels camaleons’.
RBA-La Magrana aposta per la novel·la El germà difícil d’ Andrea Rodés a més del thriller psicològic L’home que comptava diner de Jordi Boixadós i el VI Premi Crims de Tinta que es donarà a conèixer el 29 de gener.
Àlex Martín Escribà publica a l’editorial Alrevés ‘Rafael Tasis: novel·lista policíac, un estudi sobre un dels autors més destacats del gènere policíac a Catalunya

2 comentaris:

  1. Ostres, jo tenia la il·lusió de trobar el tercer cas d'en Leo Caldas en aquesta llista. Llàstima....
    :-(

    Dani Gonzalez

    ResponElimina
  2. No desesperis Dani que aquests són llibres que sortiran el primer trimestre.
    Fins i tot és possible que "Cruces de piedra" la puguis llegir per Sant Jordi.

    ResponElimina

 
Google Analytics Alternative