16 de gener de 2015

La BCNegra 2015 se’n va al Conservatori del Liceu i recupera el premi Crims de Tinta

[BTV, Notícies, 14 de gener de 2015]La tradicional cita amb la novel·la negra canviarà enguany d'escenari i es traslladarà al Conservatori del Liceu. Entre el 29 de gener i el 7 de febrer, la BCNegra oferirà més de 50 activitats gratuïtes i un nou premi, el Crims de Tinta, de novel·la negrocriminal en català. En aquesta edició, la desena, hi participaran escriptors com Anne Perry, Philip Kerr i Sue Grafton i la barcelonina Alícia Giménez Barlett rebrà el X Premi Pepe Carvalho.
La BCNegra arriba a la desena edició en plena forma, amb 40.000 euros més de pressupost i un canvi de seu. La Capella, era l’espai habitual, i ara es trasllada l’esdeveniment al Conservatori del Liceu, situat al número 88 del carrer Nou de la Rambla, amb més possibilitats per encabir-hi totes les activitats programades. S’hi preveu l’assistència de l’anglesa Anne Perry, qui conversarà amb el periodista Francisco Luis del Pino sobre les seves novel·les, caracteritzades per dos personatges molt recurrents, com són Thomas Pitt i l’investigador privat William Monk. Philip Kerr xerrarà amb el periodista Antonio Lozano sobre la seva darrera obra, ‘Un hombre sin aliento’, i l’escriptora nord-americana Sue Grafton, coneguda per la sèrie de novel·les de misteri cronològiques, també visitarà el certamen i intercanviarà impressions amb Toni Hill.
El X Premi Pepe Carvalho, que ret homenatge a Manuel Vázquez Montalbán, s’atorgarà enguany a l’escriptora Alícia Giménez Barlett el 5 de febrer al Saló de Cent de l’Ajuntament. L’autora parlarà l’endemà en una taula rodona amb editors europeus sobre Petra Delicado, el seu personatge més famós.
Un nou premi, recuperat del passat
El premi Crims de Tinta es van convertir després de cinc edicions en una referència en la narrativa negrocriminal escrita en català. El premi el convocava el Departament d’Interior de la Generalitat, però es va deixar de fer per dificultats pressupostàries. Ara, un acord entre l’organització de BCNegra i RBA La Magrana, ha permès recuperar el guardó, considerat “un instrument imprescindible per a la consolidació del gènere català”, segons l’organització. L’entrega d’aquest premi es farà en l’acte inaugural de la setmana de novel·la negra de Barcelona, previst per al 29 de gener.
Altres activitats i espais
També s’ha programat un concert a la sala BARTS el 6 de febrer, amb la Barcelona Big Blues Band & Dani Nel·lo, que posaran música a la BCNegra. La Biblioteca Jaume Fuster acollirà, per la seva banda, una exposició sobre la temàtica negrocriminal, amb un repàs del grafisme i les portades de les novel·les negres dels anys 40, 50 i 60.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative