17 de novembre del 2014

El fanzín L'H Confidencial arriba al número 100

[L'H digital, 17 de novembre de 2014]



Va néixer en el sí del Club de Lectura de Novel·la Negra de la Biblioteca la Bòbila

L'H Confidencial, el fanzín que va néixer el setembre del 1999 com a butlletí del Club de Lectura de Novel·la Negra de la Biblioteca la Bòbila, ha arribat al número 100. L'efemèride s'ha commemorat amb un número dedicat a les novel·les negres dins les novel·les negres. 
El fanzín pren el seu nom de la novel·la de James EllroyL.A. Confidential. El 2010, la Bòbila li va demanar a l'escriptor el disseny d'una coberta especialment pensada per al fanzín. Ellroy la va dedicar al seu gos Barko. Aquesta coberta es reprodueix a la pàgina 2 d'aquest número 100.

El fanzín, que fins ara ha tingut una periodicitat irregular, passa a ser bimestral. També canvia el seu color, que serà d'un groc més pàl·lid.

L'H Confidencial conté propostes de lectura i informació sobre autors, títols, col·leccions, subgèneres i altres temes relacionats amb el gènere negre i policíac. Es distribueixen en paper a la biblioteca i també es pot consultar i descarregar la versió electrònica.

Des de fa set anys, el fanzín dóna nom al Premi L'H Confidencial, premi internacional de novel·la negra, que coordina la Biblioteca la Bòbila i convoquen l'Ajuntament de L'Hospitalet i Roca Editorial, i que enguany arriba a la novena edició.

La Biblioteca la Bòbila s'especialitza en gènere negre i manté un blog dedicat a aquest gènere amb informació sobre els llibres que es publiquen i enllaços a altres blogs. La vitalitat d'aquest quadern de bitàcola es demostra amb aquestes xifres: aquest any s'han visitat 42.411 pàgines amb 15.318 usuaris.

En aquests moments, juntament amb el Centre Cultural la Bòbila i la col•laboració de l'Editorial RBA, té en marxa el V Concurs de Microrelats Negres a través de les xarxes socials.






0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative