1 de febrer del 2014

Les biblioteques acullen tallers de formació en tecnologies

[Diputació de Barcelona, 31 de gener de 2014]

Amb l'objectiu d'aprendre a utilitzar tauletes i smartphones, nou biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona acullen tallers adreçats a persones majors de 55 anys, organitzats per la Fundació Vodafone Espanya i la Fundació Pere Tarrés.

Es tracta de les biblioteques de la Bòbila de L'Hospitalet de Llobregat, Can Casacuberta de Badalona, Central de Castelldefels, Roca Umbert de Granollers, Ateneu Les Bases de Manresa, Antoni Comas de Mataró, Elisenda de Montcada de Montcada i Reixac, Mestre Martí Tauler de Rubí, i Jordi Rubió i Balaguer de Sant Boi de Llobregat. Aquests equipaments acullen tallers de 20 hores de durada, que es classifiquen en diversos nivells de coneixement, des del més bàsic a l'avançat. El primer taller es realitzarà, aquest dilluns, a la Biblioteca Can Casacuberta de Badalona.
Així mateix, hi haurà tres xerrades complementàries sobre els usos quotidians d'Internet i informàtica. Aquestes conferències tindran lloc el dia 10 de març a la Biblioteca Pompeu Fabra de Mataró, i el dia 12 de març a les biblioteques Can Casacuberta de Badalona i Jordi Rubió i Balaguer de Sant Boi de Llobregat.
La iniciativa té per objectiu apropar les tecnologies de la informació i la comunicació als ciutadans i reduir l'escletxa digital. Es pretén que els alumnes aprenguin a utilitzar els nous dispositius mòbils en llocs públics, com ara connectar-se a una xarxa Wi-Fi a un centre públic, per exemple, en una biblioteca; navegar a través de la tauleta; aprofitar les funcionalitats de l'smartphone, gestionar els comptes propis a les xarxes socials, etc.
El projecte es durà a terme fins aquest mes de març i, a banda de les biblioteques, també implicarà mercats i espais d'oci.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative